Italijani predstavili novega selektorja Venturo

Novi italijanski selektor Giampiero Ventura se je prvič predstavil novinarjem in spregovoril o načrtih.

Objavljeno
19. julij 2016 19.36
Italy Soccer
M. Ž.
M. Ž.

Rim - Za italijansko nogometno reprezentanco se je začelo novo poglavje, saj je selektorski položaj zasedel Giampiero Ventura, ki se je danes prvič predstavil novinarjem.

68-letni italijanski strokovnjak, ki ima za seboj 40-letne trenerske izkušnje, je na selektorskem položaju nasledil Antonia Conteja, ki je reprezentanco vodil od leta 2014 in jo na letošnjem evropskem prvenstvu popeljal do četrtfinala.

Ventura je z Italijansko nogometno zvezo (FIGC) sklenil dvoletno pogodbo, reprezentanco pa bo prvič vodil prvega septembra na prijateljski tekmi s Francijo.

»Sem zelo vesel in ponosen, da sem postal selektor ene izmed najboljših reprezentanc na svetu. Rad bi se zahvalil Antoniu Conteju, ki mi je zapustil uigrano moštvo, ki ima odlično delovno etiko. Letošnje evropsko prvenstvo je pokazalo, kako pomemben je ekipni duh za doseganje dobrih rezultatov, tu bi radi ohranili sedanje stanje. Naš cilj je uvrstitev na svetovno prvenstvo leta 2018, gradil pa bom na ekipi 23 igralcev z letošnjega evropskega prvenstva. Ekipi bomo počasi dodajali mlade igralce in jim pomagali pri prilagajanju. Taktika postaja vse bolj pomembna, zato se pogosto odločim, da trening izpeljem za zaprtimi vrati. Upam, da bo reprezentanca pod mojim vodstvom igrala atraktiven nogomet. Komaj čakam, da začnem z delom. Pripravili bomo posnetke z evropskega prvenstva in analizirali prednosti in slabosti. Radi bi navdušili,« je na novinarski konferenci pojasnil Ventura.

Tavecchio: Ventura bo imel popoln nadzor

Predsednik FIGC Carlo Tavecchio je na predstavitvi novega selektorja povedal: »Na evropskem prvenstvu v Franciji smo igrali dobro in si povrnili zaupanje navijačev, za kar smo Antoniu Conteju zelo hvaležni. Vedel sem, da se bom po prvenstvu poslovil in Giampiero Ventura je bil naša prva izbira. Zadovoljni smo, da reprezentanco predajamo v njegove roke, ne bo nikakršnega zunanjega vmešavanja, selektor bo imel popoln nadzor. Želim mu uspešen debi in veliko uspehov z italijansko reprezentanco.«

Italija bo v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo v Rusiji igrala v skupini G, v kateri bodo njeni nasprotniki Španija, Albanija, Izrael, Makedonija in Liechtenstein. Zmagovalke devetih kvalifikacijskih skupin se bodo neposredno uvrstile na svetovno prvenstvo, osem najboljših drugouvrščenih reprezentanc pa čakajo dodatne kvalifikacije.