Italijanom se nasmihata dve polfinalni vstopnici

Nocoj bodo znani še štirje polfinalisti sezone 2014/15 v nogometni evropski ligi.

Objavljeno
23. april 2015 07.30
J. S., šport
J. S., šport
Ljubljana – Potem ko štirje klubi v ligi prvakov že pogledujejo proti jutrišnjemu plesu kroglic v Nyonu, bodo nocoj znani še štirje polfinalisti sezone 2014/15 v evropski ligi.

Pot proti finalu v Varšavi je začelo ducat slovenskih nogometašev, drevi, ko bodo igrali povratne tekme četrtfinala, bo kandidiral za nastop le Josip Iličić. Fiorentinin trener Vincenzo Montella naj nanj sprva ne bi računal, saj bo poslal nad Kijevčane napadalca Maria Gomeza, ob Nemcu pa še Španca Joaquina in Chelseajevega nogometaša Mohameda Salaha. »Jojo« naj bi čakal na priložnost na rezervni klopi. Ob začetku tekem v Firencah, St. Petersburgu, Kijevu (tam igra domače tekme Dnipro) in Neaplju torej ne bo slovenskih akterjev, ta teden bodo počivali tudi slovenski sodniki; UEFA je zaupala četrtfinalne tekme svojim najboljšim – Rizzoliju, Mallencu, Erikssonu in Çakirju.

Slovenski navijači bodo torej z enim očesom spremljali nepredvidljivi dvoboj Fiorentine in Dinama – prejšnji teden so se Italijani rešili v 92. minuti tekme –, ki bi ga lahko delno začinil tudi Josip Iličić. Vrhunski nogomet bi lahko igrali tudi v Rusiji, kjer bo Sevilla branila prednost enega gola, in pod Vezuvom, kjer bo poskušal Wolfsburg dokazati, da je imel pred tednom dni le izjemno slab večer in da ni zaman najresnejši izzivalec Bayerna v bundesligi.