Jana Oblaka tolažil tudi Cristiano Ronaldo (VIDEO)

Po oceni priljubljenega nogometnega portala WhoScored je bil Jan Oblak sinoči daleč najboljši člen Atletica (ocena 7,9).

Objavljeno
23. april 2015 11.50
APTOPIX Spain Soccer Champions League
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - Priljubljeni nogometni portal WhoScored, specializiran predvsem za statistične podrobnosti, je v sinočnjem povratnem četrtfinalnem dvoboju lige prvakov, madridskem derbiju med Realom in Atleticom (1:0), z daleč najvišjo oceno v taboru poražencev ovrednotil slovenskega reprezentančnega čuvaja mreže Jana Oblaka (7,9), ki je domala ves dvoboj spravljal v obup napadalce »belega baleta«, na kolena ga je v 88. minuti spravil šele rezervist Javier Chicharito Hernandez po podaji Cristiana Ronalda. Za primerjavo: drugi najbolje ocenjeni igralec v vrstah Atletica je bil Tiago (7,4), medtem ko sta bila pri zmagovalcih bolje kot Oblak ovrednotena zgolj Ronaldo in Daniel Carvajal (po 8,1).

»Seveda nismo srečni, a takšen je nogomet. Ne moreš zgolj zmagovati,« je po porazu poudaril 22-letni Škofjeločan. »Pred nami je končnica domačega prvoligaškega tekmovanja, čaka nas še šest tekem, dvigniti moramo glave in iti naprej. Konec tedna bo že nov dvoboj! Sinoči smo želeli zadeti, a se nam žal ni posrečilo. Seveda nam je rdeč karton Arde Turana otežil delo, a v športu se takšne reči dogajajo. Real si je zaslužil zmago, saj je bil boljši. Ima vrhunsko zasedbo z odličnimi posamezniki, želim mu vso srečo v polfinalu,« je pošteno priznal Oblak.

Reprezentančni čuvaj mreže je v dveh obračunih z Realom zbral kar 15 obramb, kar je unikum v tej sezoni. Da je opravil res velik posel, je po tekmi dokazal najboljši nogometaš zadnjih dveh let CR7, ki je pristopil do Jana, ga potrepljal po rami, čestital za novo vrhunsko predstavo in ga skušal malce potolažiti. Ob tem je Realova klubska ikona Raul čivknil: »Ronaldo tolaži Oblaka po tekmi. Pravite, da je domišljav in prevzeten ...« Še zanimivost: Atleticov čuvaj mreže je obnorel družbena omrežja po Evropi, znašel pa se je med desetimi najbolj vročimi temami na Twitterju celo v - Indiji. Seveda pa ob tem ne gre prezreti niti podviga njegovega kolega med vratnicami Reala Ikerja Casillasa, ki je postal šele tretji nogometaš v zgodovini s 150 nastopi v evropskih klubskih tekmovanjih (po Ryanu Giggsu in Xaviju Hernandezu).

Oblak tudi v idealni enajsterici

Portal WhoScored je Jana Oblaka uvrstil tudi v idealno enajsterico kola - kot edinega predstavnika poraženih moštev! Njegova ocena (7,9) je bila sicer druga najnižja med vsemi - le še njegov »krvnik« Javier Hernandez je bil ovrednoten slabše -, a je bil še vedno boljši od slovitih Manuela Neuerja, Ikerja Casillasa in Gigija Buffona. Najvišjo oceno, kar 9,9, si je sicer zaslužil Thomas Müller, sicer pa je bilo v idealni enajsterici kar pet nogometašev Bayerna, trije Barcelone, po eden pa Reala, Juventusa in Atletica.