Kaka ostaja v Madridu

Nogometni moštvi Milana in Reala se nista uspeli dogovoriti za prestop Brazilca Kakaja.

Objavljeno
22. januar 2013 14.34
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Milano - Brazilski nogometaš Kaka, ki pri Realu v zadnjem času ne dobila veliko priložnosti za igranje, bo tudi po koncu prestopnega roka ostal v Madridu, saj pogajanja med aktualnim španskim prvakom in Milanom niso obrodila sadov.

Podpredsednik Milana Adriano Galliani je pred dnevi potrdil, da se v klubu zanimajo vrnitev 30-letnega Brazilca, za katerega jim je Real leta 2009 plačal 65 milijonov evrov, vendar ga po zadnjih informacijah niso bili pripravljeni odkupiti, zaradi česar so pogajanja tudi propadla.

»Kaka želi ponovno igrati za Milan in je naredil vse, kar je bilo v njegovi moči, da bi do prestopa tudi prišlo, vendar pogajana niso bila uspešna,« je pojasnil Galliani.

Brazilski nogometaš se je Madridčanom pridružil leta 2009 v »zvezdniškem paketu« s Cristianom Ronaldom, ki je, za razliko od Kakaja, upravičil svojo ceno (93 milijonov evrov). Slednji ni edina okrepitev, ki se po prihodu v Real ni znašla, saj je v podobnem položaju Hrvat Luka Modrić, ki so ga španski mediji razglasili za najslabši nakup leta v španskem prvenstvu.

United v lovu na Zahaja

London - Tudi otoška moštva si prizadevajo za razširitev igralskih kadrov, pri čemer tamkajšnji mediji veliko pozornost namenjajo mlademu angleškemu vezistu Wilfriedu Zahaju.

Za 20-letnega člana drugoligaša Crystal Palacea, ki je novembra debitiral v članski reprezentanci, največ zanimanja kažejo pri Manchester Unitedu. Ta naj bi bil za krilnega nogometaša pripravljen odšteti 14 milijonov evrov, pri čemer njegovi trenutni delodajalci zahtevajo, da Zaha nato do konca sezone ostane v njihovih vrstah.

Pri drugem angleškem prvoligašu, Newcastlu Unitedu, so se danes okrepili z 20-letnim francoskim branilcem Massadiom Haidaro, za katerega so Nancyju plačali 3,5 milijona evrov. »Srake« pa s tem nakupom še niso zaključile z nakupi, saj naj bi v naslednjih 48 urah končale tudi prestop kapetana Montpellierja Mapouja Yangaja-Mbiwaja.