Kampl še nad Fenerbahče

Naši na tujem: slovenski reprezentant Kevin Kampl prvi strelec avstrijske lige.

Objavljeno
29. julij 2013 10.02
Slovenija, Maribor, 3.9.2012 - trening U21 foto:Tadej Regent/Delo
Jernej Suhadolnik, šport
Jernej Suhadolnik, šport
Ljubljana – Nogometaši Salzburga so konec tedna na najbolj zgovoren način odkrili novo razmerje moči v avstrijski bundesligi. Kar s 5:1 so zmleli državne prvake Dunajčane, pri čemer je bil najboljši na igrišču spet Kevin Kampl. Ta je v prvih dveh kolih zabil štiri gole.

»Seveda je nekaj posebnega, ko daš dva gola Austrii. Vendarle je dunajska zasedba državni prvak. Ta zmaga nam vliva ogromno samozavesti pred nadaljevanjem sezone v Avstriji in Evropi. Pomislite, na kakšen način smo premagali aktualne prvake. Jasno, naš cilj v tej sezoni je naslov prvaka in priti čim dlje v kvalifikacijah za ligo prvakov. Pred nami je že nov izziv, to je Fenerbahče,« je po dobri igri povedal Kevin Kampl.

Eden od adutov slovenskega selektorja Srečka Katanca je ta čas prvi strelec lige (4). Kamplova statistika iz derbija z Austrio je bila zanimiva. Ob dveh golih se je dotaknil žoge 67-krat, žogo je oddajal s 86-odstotno natančnostjo, zbral je 49 podaj, dobil je 13 od 22 tako imenovanih dvobojev ena na ena.

Salzburg, ki je s 45 milijonov evrov vredno zasedbo, daleč najbogatejše moštvo avstrijskega prvenstva (zasedba Austrie je vredna 22 milijonov €), ne bo mogel spati na odmevni zmagi. Dvoboj s Fenerbahčejem bo namreč še težji. Prvič se bosta merila pojutrišnjem (20.30) na Solnograškem.

Izpostaviti velja nov spodrsljaj Sturma. Moštvo trenerja Darka Milaniča – Robert Berić je igral vso tekmo – je na domačem igrišču izgubilo proti Grödigu z 0:2.

Keku remi z Dinamom

Sinoči je bila na sporedu tudi zanimiva tekma hrvaškega DP med Rijeko in Dinamom ob Kvarnerju, ki pa ni navdušila slabih 10.000 navijačev. Moštvo Matjaža Keka se je čvrsto postavilo po robu obrambno naravnanemu tekmecu, končni izid tekme 0:0 je bil kar razumljiv.

Boje nadaljujejo tudi v nemški 2. ligi. Köln doma ni omrežil 50.000 gledalcev, saj je remiziral s Fortuno Düsseldorf, pri čemer sta igrala vso tekmo Mišo Brečko in Dominic Maroh. Zlatko Dedić (Dynamo) se bo drevi zoperstavil bivšemu klubu Bochumu.