Katančeva četa na Brdu z jasnimi cilji

Kapetan Boštjan Cesar pred dvobojema z Anglijo in Škotsko: »Spoštujemo vsakogar, ne bojimo pa se nikogar.«

Objavljeno
02. oktober 2017 20.38
J. P.
J. P.

Brdo pri Kranju - Slovenska nogometna reprezentanca je danes na Brdu pri Kranju začela priprave na zadnja dvoboja v okviru kvalifikacij za nastop na SP prihodnje leto v Rusiji. Najprej jo v četrtek na slovitem Wembleyju čaka gostovanje pri vodilni reprezentanci skupine F, favorizirani Angliji, tri dni pozneje pa se bo v Stožicah udarila še s sosedo na razpredelnici Škotsko, s katero je na tretjem mestu točkovno poravnana (14).

V prvem medsebojnem dvoboju so se izbranci Srečka Katanca pred skoraj letom dni v Ljubljani z Angleži razšli brez zadetkov, medtem ko imajo s Škoti še neporavnane račune, saj so konec marca na Hampden Parku v Glasgowu izgubili z 0:1, odločilni gol je prispeval Chris Martin. Na reprezentančni zbor na Brdu je z najlepšo popotnico prišel Andraž Šporar, ki v tej sezoni kot posojen nogometaš Basla igra za nemškega drugoligaša Arminio Bielefeld, za katerega je v soboto dosegel svoj prvi zadetek v dvoboju z Nürnbergom, in to zgolj dve minuti po tem, ko je v igro vskočil z rezervne klopi.

Katanec na Brdu pričakuje le še Antonia Delameo Mlinarja, Nejca Skubica, Rajka Rotmana in Mirala Samardžića, je pa prvi trening že opravil tudi kapetan Boštjan Cesar: »Čaka nas pester teden, že danes se moramo osredotočiti na prvo tekmo z Anglijo. Gre za vrhunsko ekipo, na katero se bo treba dobro pripraviti in biti na najvišji ravni, če želimo odigrati takšen dvoboj, kot si ga želimo.«

Do četrtkovega dvoboja Slovenci ne bodo prav veliko trenirali, saj jih že v sredo dopoldne čaka pot v London. »Bomo pa na teh dveh treningih morali dati maksimum in nato najboljše stvari prenesti na tekmo. Morali bomo biti optimalno pripravljeni, če bomo želeli razmišljati o točkah, bomo pa zagotovo dali vse od sebe,« je odločen branilec italijanskega Chieva.

V angleški vrsti bo zaradi kazni zavoljo iztegnjenega sredinca z obračuna s Slovaki manjkal Dele Alli, glavna pozornost pa bo usmerjena v Harryja Kana, ki v zadnjem obdobju pridno rešeta nasprotnikove mreže v vseh tekmovanjih. »Spoštujemo vsakogar, ne bojimo pa se nikogar. Kane je v izjemni formi, gole dosega na domala vsaki tekmi, zagotovo bo zahtevna bitka z njim, ne smemo pa odmisliti niti ostalih igralcev, ki so prav tako zelo kakovostni,« se strinja Cesar.

V nedeljo v Stožicah bi lahko že stotič oblekel reprezentančni dres: »Zagotovo bodo izkušnje pomagale, toda vsaka tekma je tekma zase. Mi starejši in izkušenejši bomo dali napotke mlajšim, skupaj smo namreč močnejši. Angleži se bodo dvoboja zagotovo lotili resno, saj navsezadnje igrajo doma in bodo seveda želeli zmagati.«