Katanec: Verjamem, da bomo v igri ostali do konca kvalifikacij

Selektor Malte je bil zadovoljen z igro svojih varovancev, njegov slovenski kolega obžaluje zapravljene priložnosti.

Objavljeno
12. november 2016 00.47
SOCCER-WORLDCUP-MLT-SVN/
J. P.
J. P.

Ta' Qali - Slovenski nogometaši so v četrtem kolu kvalifikacij za svetovno prvenstvo čez dve leti v Rusiji še drugič zmagali v skupini F. Tokrat je pred manj kot 5000 domačimi navijači padla Malta (0:1), ki je bila statistično precej slabši tekmec, a sta jo reševali čvrsta obramba in tekmečeva napadalna neučinkovitost. Zdaj Slovence že v ponedeljek čaka prijateljski dvoboj s Poljsko v Vroclavu.

»Če v takšnem dvoboju ne zadaneš iz ponujenih priložnosti, potem se ti lahko zgodi marsikaj. Nam se k sreči ni, preživeli smo težko gostovanje, najpomembnejše so nove tri točke. Spomladi nas čaka gostovanje na Škotskem in nato še domač dvoboj z Malto, ne bi rad špekuliral, koliko točk bomo dosegli, verjamem pa, da bomo v igri do konca kvalifikacij. Tokrat smo oddelali svoje, v težkih okoliščinah za to ekipo je na računu nov komplet točk, škoda pa zapravljenih priložnosti,« je po drugi zmagi v ciklusu - prvo so Slovenci vpisali proti Slovakom (1:0) - strnil vtise selektor Srečko Katanec.

Njegov kolega na domači klopi Pietro Ghedin je bil s prikazanim zadovoljen: »Bil je to dober obračun, moji fantje so prikazali všečno predstavo, kar me veseli, toda Slovenija je močna, kakovostna zasedba s poklicnimi igralci. Izgubili smo z 0:1, ampak takšno je življenje. Imeli smo dve, tri priložnosti, ki jih moraš izkoristiti, sicer se moraš sprijazniti, da ostaneš praznih rok.«