Katanec vpoklical tudi vijoličasta junaka Boharja in Vilerja

Na seznamu nogometnih reprezentantov za kvalifikacijsko tekmo z Estonijo ni Kirma in Jokića, vrača se Maroh.

Objavljeno
29. avgust 2014 15.54
nogomet
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana − Selektor slovenske nogometne reprezentance Srečko Katanec je pred skorajšnjim začetkom kvalifikacij za evropsko prvenstvo leta 2016 predstavil seznam igralcev za uvodno preizkušnjo z Estonijo, ki bo 8. septembra v Talinu. Na njem se je prvič do zdaj znašel tudi zvezni igralec Maribora Damjan Bohar, ki je opozoril nase v kvalifikacijah za ligo prvakov. »Kapo dol 'vijoličastim' in velike čestitke. Bohar si je zaslužil vpoklic, tudi Mitja Viler je prikazal odlične igre,« je izbiro dveh vročih članov Maribora, ki ga v reprezentanci zastopa še Aleš Mertelj, komentiral selektor.

Med povabljenimi tokrat ni Andraža Kirma, ki je trenutno še brez delodajalca, in poškodovanega Bojana Jokića, se je pa na njem po letu dni spet pojavil član Kölna Dominic Maroh. Reprezentanca se bo sicer zbrala v ponedeljek ob 12.30 na Brdu pri Kranju, nato pa bodo fantje predvidoma do sobote opravili 11 treningov, od torka bodo vadili dvakrat na dan.

»Rad bi, da igralci na zbor pridejo kot prvošolčki, ki prvič prestopijo šolski prag. Želim si kompaktno in borbeno Slovenijo, vse pa bo odvisno od trenutka. Znanje imamo, osnova pa bo telesna pripravljenost. Kvalifikacije bi enkrat rad začel z zmago,« je pričakovanja razgrnil Katanec in se dotaknil še celotnega kvalifikacijskega cikla: »Ni res, da se bomo kar z levo roko prebili na prvenstvo. Skupina ni lahka, morali bomo biti stoodstotni na vsaki tekmi. Žreb je res bil ugoden, a na roko nam ni šel razpored dvobojev. Estonci in Litovci bodo v prvih dveh obračunih polno motivirani.«

SEZNAM SLOVENCEV ZA ESTONIJO

Vratarji

Samir Handanović (Inter, ITA)
Jan Oblak (Atletico Madrid, ŠPA)
Vid Belec (Inter, ITA)

Branilci

Boštjan Cesar (Chievo, ITA)
Mišo Brečko (Köln, NEM)
Branko Ilić (Partizan, SRB)
Miral Samardžić (Rijeka, HRV)
Gregor Balažic (Karpati Lvov, UKR)
Dominic Maroh (Köln, NEM)
Mitja Viler (Maribor)

Zvezni igralci

Josip Iličić (Fiorentina, ITA)
Jasmin Kurtić (Sassuolo, ITA)
Dejan Lazarević (Chievo, ITA)
Kevin Kampl (Salzburg, AVS)
Andraž Struna (Giannina, GRČ)
Dalibor Stevanović (Torpedo Moskva, RUS)
Rajko Rotman (Istanbul Basaksehir, TUR)
Aleš Mertelj (Maribor)
Damjan Bohar (Maribor)

Napadalci

Milivoje Novaković (Šimizu, JAP)
Valter Birsa (Chievo, ITA)
Tim Matavž (Augsburg, NEM)
Zlatan Ljubijankić (Omija, JAP)