Katanec zahteva hitro kroženje žoge

Slovenska reprezentanca: oster ritem vadbe, vse bližje tudi tekma na Švedskem.

Objavljeno
25. maj 2016 23.17
Trening slovenske nogometne reprezentance v nogometnem centru Brdo. V Brdu pri Kranju 24.5.2016[nogomet.reprezentanca.trening.Brdo]
Jernej Suhadolnik
Jernej Suhadolnik
Brdo pri Kranju – Tudi v taboru slovenske nogometne reprezentance so sinoči razmišljali o finalu pokala NZS. Potem ko so izbranci Srečka Katanca opravili obveznosti tretjega pripravljalnega dne za gostovanje na Švedskem (ponedeljek ob 19.30), je sledil interni navijaški dvoboj. Po večerji so si namreč reprezentanti v sejni sobi skupaj ogledali televizijski prenos dvoboja med Mariborom in Celjem v Kopru, pri čemer so nekateri (Kampl, Berić, Krhin ...) razumljivo stiskali pesti za vijoličaste, drugi (Zajc, Skubic, Bezjak ...) pa za Celjane.

Veliko bolj zares je šlo seveda že prej. Potem ko je Srečko Katanec v torek dopoldne odpeljal fante na daljši tek po idiličnih stezicah športno-protokolarnega posestva, popoldne pa iskal začetno enajsterico, je včerajšnji dan namenil pospeševanju reprezentančne igre.

Včeraj popoldne je šlo za kar oster ritem vadbe. Katanec in Aleš Čeh sta namreč fante razvrstila v tri ekipe, ki so na intenzivnen način igrale medsebojne tekme na enem igrišču; po dve sta igrali, ena počivala. Pri tem je Katanec večkrat zahteval pristop kot na tekmi.

»Tekmecu ne puščajte prostora, ustavite ga, kot bi šlo za tekmo!« je dajal napotke Katanec, ki je zahteval tudi nenehno hitro kroženje žoge od igralca do igralca, igro z največ tremi dotiki na zgoščenem prostoru in akcijo za kakšen gol. Pri tem so bili branilci uspešnejši od napadalcev ...