Kavčičevi upi še niso bili v takem ritmu

Nogometna selekcija U-21 v petek z Rusi, nato še z Bolgari.

Objavljeno
11. november 2013 15.55
LJUBLJANA 16.02. 2012 novinarska konferenca ob predstavitvi seznamov članske nogometne reprezentance in izbrane vrste do 21 let pred prijateljskima tekmama s Škotsko oziroma Norveško. Tomazz Kavccicc. Foto: ALESS CCERNIVEC/Delo
J. S., šport
J. S., šport
Ljubljana – Pred mlado slovensko reprezentanco je zares velik izziv: kako v prihajajočih dvobojih z močnima reprezentancama Rusije in Bolgarije osvojiti čim več točk in se naposled prebiti navzgor po lestvici skupine 2 v boju za euro 2015 na Češkem? Selektor Tomaž Kavčič je danes zbral svoje adute v portoroškem hotelu Metropol. Na Obali, daleč stran od ljubljanskega vrveža in nalivov, bo koval taktiko za povratno tekmo z Rusijo. Prvi slovanski derbi v Moskvi so dobili Rusi, četudi so Kavčičevi aduti vodili z 0:1.

V slovenskem taboru pred tekmo, ki se bo začela v petek ob 15.30 na koprski Bonifiki, niso brez težav. Slačilnico so namreč obiskale poškodbe: Olimpijin up Andraž Šporar, morda najbolj vroč član reprezentance U-21, si je v Domžalah poškodoval gleženj, Enej Jelenič, ob Harisu Vučkiću edini pravi Kavčičev legionar, je prejel udarec v kolk in čaka na preiskavo, Olimpijin branilec Nemanja Mitrović pa je zbolel, tako ali tako pa bi zaradi rumenih kartonov izpustil tekmo z Rusijo in bi igral šele naslednji torek (17.00) v bolgarski Stari Zagori.

»Do petka bom uigraval fante, ki bodo na voljo, kaj naj drugega. Vadili bomo na Bonifiki – na glavnem igrišču resda le v sredo – in v Dekanih. V vsakem primeru je pred nami dvojček zahtevnih tekem, toda, saj je tako vselej,« ocenjuje Kavčič. Tako močnega ritma tekem mlada reprezentanca verjetno res še ni imela: septembra Rusijo in Dansko, oktobra Dansko in Bolgarijo, novembra pa Rusijo in Bolgarijo.