Kekov napadalni adut spet v reprezentanci

Švicarski selektor Vladimir Petković je naknadno vpoklical tudi 27-letnega člana Rijeke Maria Gavranovića.

Objavljeno
04. oktober 2017 08.30
J. P.
J. P.

Reka - Po več kot treh letih bo majico z državnim grbom ponovno oblekel švicarski nogometni napadalec Mario Gavranović, eden ključnih strelskih adutov slovenskega trenerja Matjaža Keka v vrstah hrvaškega prvaka Rijeke, ki po enajstih kolih nove sezone na prvenstveni razpredelnici zaseda drugo mesto štiri točke za vodilnim zagrebškim Dinamom.

Sedemindvajsetletnik hrvaškega porekla (njegovi starši, bosanski Hrvati, so se iz Gradačca preselili v Lugano leto dni pred njegovim rojstvom) je v tej sezoni s petimi zadetki tretji najboljši prvoligaški strelec, v minuli pa je bil uspešen enajstkrat, s čimer je selektorja Vladimirja Petkovića prepričal, da ga je vrnil v reprezentanco za prihajajoča kvalifikacijska obračuna z Madžarsko in Portugalsko.

»Poziv si je zaslužil s konstantnimi igrami v klubskem dresu,« je pojasnil selektor. Gavranović je bil član izbrane vrste že med letoma 2011 in 2014, tedaj še kot član Schalkeja in Züricha, v enajstih odigranih dvobojih pa je prispeval štiri zadetke, vse v drugi polovici leta 2012, dva - zanimivo - v prijateljski tekmi ravno Hrvaški. Švica trenutno vodi v skupini B s tremi točkami naskoka pred Portugalsko, Gavranović pa je selektorjeva rešitev po poškodbi Valona Behramija.