Kekova Reka edini hrvaški predstavnik v evropskih ligah

Svoje evropske zgodbe so za to sezono končali nogometaši zagrebškega Dinama, splitskega Hajduka in Osijeka.

Objavljeno
25. avgust 2017 12.16
Klop Rijeke ob drugem zadetku. Matjaž Kek (C) trener Nogometnega kluba Rijeka na tekmi proti NK Cibalia. Rijeka, Hrvaška 21.maja 2017. [nogomet,Kek Matjaž,NK Rijeka,NK Cibalia,trenerji]
A. V.
A. V.
Reka - Reka, njen trener je nekdanji slovenski selektor Matjaž Kek, bo edini hrvaški predstavnik v evropskih nogometnih ligah v novi sezoni. Po sinočnjih povratnih kvalifikacijskih tekmah v evropski ligi so svoje evropske zgodbe za to sezono končali nogometaši zagrebškega Dinama, splitskega Hajduka in Osijeka.

Kekovi Reki, ki je hrvaški državni in pokalni prvak, preboj med elito v ligo prvakov ni uspel, bo pa zato evropsko sezono nadaljevala v evropski ligi. Olympiakos iz Pireja je bil po zmagi z 2:1 na prvi tekmi v drugo boljši od Rijeke z 1:0. Tekmece v skupinskem delu po kakovosti drugorazredne evropske lige bo Kekova Reka dobila na današnjem žrebu.

Najtrofejnejši hrvaški klub Dinamo, ki se sooča z neuspelim atentatom na klubskega alfo in omego Zdravka Mamića, uradno sicer svetovalca Dinama, je v zadnjem krogu kvalifikacij za nogometno evropsko ligo moral priznati premoč albanskemu Skenderbeu.

V gosteh v Elbasanu ni dosegel gola, izid je bil 0:0, čeprav so imeli Zagrebčani od 79. minute igralca več. To pomeni, da so napredovali Albanci, ki so v Zagrebu dosegli gol na tekmi, ki se je končala 1:1. Dinamo prvič po letu 2007 ne bo igral v katerem od evropskih klubskih tekmovanj najvišje kakovostne ravni.

Hajduk je v Splitu na Poljudu z evrogolom Josipa Radoševića prišel do 1:1, kar pa ni bilo dovolj, saj je angleški Everton na prvi tekmi doma slavil z 2:0. Brez evropske jeseni je ostal tudi Osijek, ki je sicer zmagal v gosteh na stadionu v St. Pöltnu z 1:0, kar pa je bilo premalo, saj je na prvi tekmi doma izgubil z 1:2. V skupinskem delu evropske lige bo igrala dunajska Austria.