Kekova Rijeka tretjič zapovrstjo praznih rok

Na hrvaškem noogometnem derbiju na Maksimirju je bil Dinamo boljši s 3:1. Poraženci so igrali brez Gavranovića.

Objavljeno
28. oktober 2017 19.30
J. P.
J. P.

Zagreb - Hrvaški prvaki, nogometaši Rijeke, se nikakor ne morejo izviti iz primeža ligaških porazov. Danes so morali v derbiju 14. kola državnega prvenstva še tretjič zapovrstjo na kolena, resda pa jim je nasproti - in za nameček še na gostovanju na slovitem Maksimirju - stal vodilni zagrebški Dinamo, ki je bil boljši s 3:1.

Razkorak med moštvoma na razpredelnici je vse večji, še neporaženi Dinamo je zdaj že devet točk spredaj, danes in jutri lahko zaenkrat še drugouvrščeno četo nekdanjega slovenskega selektorja Matjaža Keka z morebitnima zmagama prehitita še Osijek in Hajduk, ki imata po točko manj, vendar pa tudi po tekmo manj.

Kot je znano, je po prejšnjem domačem porazu z Osijekom (1:2) Kek prevzel odgovornost nase in upravi ponudil odstop z vročega trenerskega stolčka, vendar pa ga klubsko vodstvo ni sprejelo, predsednik Damir Mišković je Mariborčanu zagotovil popolno podporo in mu kril hrbet, poudaril pa tudi, da točke na današnjem derbiju niso obveza.

Je pa letvico dvignil Kek z napovedjo, da bo na Maksimirju za ekipo uspeh izključno zmaga. Ni je bilo, čeravno so njegovi varovanci prvi zadeli, že v deveti minuti je v polno sprožil ganski napadalec Maxwell Boadu Acosty. Na odmor sta odšli zasedbi poravnani, po pol ure igre je izenačil reprezentant do 21 let, najstnik Nikola Moro.

V drugem polčasu pa je škarje in platno v svoje roke vzel napadalec El Arbi Soudani, ki je prvič v polno zadel v 49. minuti in drugič natanko pol ure pozneje. Alžirec, ki bo čez mesec dni dopolnil okroglih 30 let, se je v zadnjih sedmih ligaških dvobojih med strelce vpisal kar šestkrat, skupno je z desetimi goli z naskokom prvi strelec sezone.

Rijeka je nastopila zdesetkana, predvsem je pogrešala svojega drugega najučinkovitejšega strelca, občasnega švicarskega reprezentanta Maria Gavranovića, ki je uradno manjkal zaradi poškodbe, a so vse glasnejši namigi o skorajšnji selitvi v Zagreb. Statistika je bila krepko na strani zmagovalcev (streli v okvir vrat 5:2, koti 6:0, 56-odstotna posest žoge), pri poražencih je Matic Črnic vstopil v igro v 61. minuti kot zamenjava za Jakova Puljića.