Kirm in Samardžić novi imeni na seznamu poškodovanih

Nogometni selektor Srečko Katanec je naknadno vpoklical še mladega osrednjega branilca Jona Gorenca Stankovića.

Objavljeno
24. maj 2016 18.23
tre*nogomet Slovenija-Švica
J. P.
J. P.

Brdo pri Kranju - Selelektor slovenske nogometne reprezentance Srečko Katanec je moral pred prijateljskima dvobojema s Švedsko in Turčijo zaradi poškodb z igralskega seznama zradirati Andraža Kirma in Mirala Samardžića, namesto njiju pa je v izbrano vrsto vpoklical mladega srednjega branilca Jona Gorenca Stankovića.

Samardžić in Kirm sta nad bolečinami tožila že včeraj, danes pa je postalo jasno, da sta dokončno odpisana za obračuna 30. maja v Malmöju in 5. junija v Stožicah. »Miral se je reprezentančnemu zboru pridružil s poškodbo medenice, po včerajšnjem regeneracijskem treningu pa je hitro postalo jasno, da bo osrednji branilec Rijeke potreboval nekajtedenski počitek. Andraž pa se je namesto na trening odpravil na slikanje kolena, ki je razkrilo poškodbo meniskusa, kar pomeni, da niti on ne bo mogel pomagati soigralcem proti Švedski in Turčiji,« so sporočili z Nogometne zveze Slovenije (NZS).

Zaradi poškodb Samardžića in kapetana Boštjana Cesarja, ki z reprezentanco vadi po posebnem programu, ni pa v kadru za dvoboja, je Katanec vpoklicanim centralnim branilcem Aljažu Struni, Luki Krajncu in Mihi Mevlji dodal še enega. Namesto v mlado reprezentanco se bo 20-letni član Borussie Dortmund Jon Gorenc Stanković že danes odpravil proti Brdu, kjer se bo pridružil novim kolegom v članski izbrani vrsti.