Klopp namesto Rodgersa v Liverpool?

Brendan Rodgers se zamenja, da se mu maje stolček pri Liverpoolu, navijači si želijo Jürgena Kloppa.

Objavljeno
24. november 2014 13.27
SOCCER-ENGLAND/
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Liverpool - Ob novem spodrsljaju Liverpoola v angleškem nogometnem prvenstvu (poraz proti Crystall Palace z 1:3) so se mediji na Otoku že razpisali, da bo moral trener rdečih Brendan Rodgers oditi. Slednji je po tekmi dejal, da se dobro zaveda, da se mu stolček maje in tako že vrgel kost. Daily Express je tako zanj že našel novega naslednika, kot najboljšo zamenjavo zanj omenjajo trenerja Borussie iz Dortmunda Jürgena Kloppa.

Toda tudi slednji v tej sezoni s svojim moštvom ne beleži ravno blestečih rezultatov v domačem prvenstvu. A je vseeno prilil olje na ogenj in se priljubil navijačem, ko je nedavno dejal, da bi se nekega dne rad poskusil v premier ligi. A se drugi že sprašujejo, ali si Rodgers zasluži košarico, potem ko je lani toliko storil za klub in mu povrnil nekdanji ugled. 

Po nedeljskem porazu je Liverpool zdrsnil na 12. mesto na lestvici angleškega prvenstva, le štiri točke je še oddaljen od izpada. Rdeči se tako nadejajo, da boljše možnosti ohranijo vsaj v ligi prvakov, a morajo v sredo premagati Ludogorec.

Stuttgart išče novega trenerja

Nemški nogometni prvoligaš Stuttgart išče novega trenerja, saj je dosedanji strateg Armin Veh po nedeljskem prvenstvenem porazu proti Augsburgu odstopil. Stuttgart je na 12 tekmah zbral vsega devet točk, izgubil tudi zadnje tri tekme in je zadnji na bundesligaški lestvici.

Veh, ki je leta 2007 prav s Stuttgartom osvojil naslov prvaka, je klub prevzel na začetku sezone, a po treh zaporednih porazih brez doseženega zadetka se je odločil, da zapusti krmilo. »To je bila težka odločitev, saj so mi igralci prirasli k srcu,« je za klubsko spletno stran povedal Veh in poudaril, da je moštvo boljše, kot kažejo rezultati oziroma položaj na lestvici. »Samo devet točk z 12 tekem pa je vendarle premalo,« je dejal Veh, ki naj bi ga zamenjal nekdanji strateg Mainza Thomas Tuchel.