Konec 26 letne suše: Bordeaux osvojil francoski pokal

Cheick Diabate je v finalu francoskega pokala zadel dvakrat in Bordeauxu prinesel zmago nad Evianom (3:2).

Objavljeno
01. junij 2013 10.42
FBL-FRA-CUP-FINAL-BORDEAUX-EVIAN
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Pariz - Kar dolgih 26 let je moral Bordeaux čakati na slavje v francoskem pokalu. Dolgoletno sušo so končali sinoči, ko so na pariškem štadionu Stade de France v finalu francoskega pokala premagali Evian (3:2) in osvojili tako željeno lovoriko, ki jim je prinesla tudi mesto v evropski ligi.

Junak tekme je bil Cheick Diabate, ki je Bordeaux v vodstvo popeljal v 39. minuti. V 48. minuti je nato sicer zapravil enajstmetrovko, a se oddolžil v 89. minuti, ko je zadel za končnih 3:2. Za zmagovalce pokala je zadel še Henri Saivet, za Evian sta bila uspešna Yannick Sagbo in Brice Dja Djedje.

Slavje Bordeauxa v francoskem pokalu je obliž na rano po relativni slabi sezoni, saj so v domačem prvenstvu zasedli skromno sedmo mesto. »Naša sezona ni bila tako slaba. Nič se ni pisalo o naših dvanajstih evropskih tekmah,« je opozoril trener Bordeauxa Francis Gillet in dodal: »Končno sedmo mesto je realna slika. Pred nami se je uvrstilo pet boljših moštev kot tudi Nica. Januarja nas je zapustila kar nekaj igralcev in mislim, da smo iz te ekipe potegnili maksimalno.«