Koprčani in Velenjčani pred prvima evropskima nastopoma

Nogometaši Rudarja in Kopra bodo v četrtek igrali tekmi prvega predkroga evropske lige.

Objavljeno
01. julij 2014 14.33
vidic nogomet
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Koper/Velenje - Slovenska nogometna kluba Koper in Rudar v četrtek čakata tekmi prvega predkroga evropske lige, Koprčani bodo gostovali pri Čeliku iz Nikšića (17.30), Velenjčani pa bodo gostili albanski Laci (20).

Slovenski podprvaki iz Kopra bodo v Črni gori igrali proti tretjeuvrščeni ekipi minule sezone, njihov glavni cilj pa je napredovanje.

»Želja in cilj sta, da napredujemo v 2. predkrog. Zato smo tudi zadržali ekipo, ničesar nismo menjavali. Vse to zato, da bo ekipa čim bolj uigrana, ker je med koncem prvenstva in 1. predkrogom malo časa. V tem smo za tekmeca dobili Čelik iz Nikšića. Mislim, da je ta ekipa podobna naši, s tem, da smo mi nekoliko boljši. Igrišče bo pa pokazalo, ali je to res. Kot sem rekel, cilj je 2. predkrog, kjer bi igrali z Nefčijem iz Azerbajdžana. Odigrali smo vse načrtovane tekme. Nimamo nobenih poškodb, tako da gremo v evropski dvoboj v popolni postavi,« pravi športni direktor Kopra Andrej Poljšak.

Tudi Velenjčani pričakujejo uvrstitev v naslednji krog kvalifikacij

Nogometaši velenjskega kluba so v pretekli sezoni domačega prvenstva osvojili tretje mesto, med prestopnim rokom sta jih nato zapustila Rajko Rotman in Matej Podlogar, vendar pri Rudarju kljub temu napovedujejo uvrstitev v drugi krog kvalifikacij, kjer na zmagovalca dvoboja čaka ukrajinska Zorja Lugansk.

»Mi že vadimo resno, resno se pripravljamo na prvi evropski izziv. Kot vsaki nogometni ekipi je prioriteta zmagati, iti v naslednji krog. Stanje v ekipi je solidno, od vseh iz prve ekipe je odšel le Rajko Rotman v Turčijo. Pričakujemo dobro tekmo, verjetno še ne bomo v vrhunski formi, saj smo komaj začeli. Kar zadeva poškodbe, pa zaenkrat ni nič hujšega,« je dejal tehnični vodja Rudarja Miran Jalušič, ki je pojasnil tudi položaj prvega strelca lige Mateja Eterovića:

»Trenutno ostaja, vsaj v tem evropskem delu. Nekaj zanimanja tujih klubov je, vendar ima najboljši strelec lige svojo vrednost. Klubi, ki se zanimajo, se bodo morali potruditi, da ga dobijo,« je še razkril Jalušič.