Koprčani iz Bakuja že z obrisi napredovanja

Kvalifikacije za evropsko ligo: visok poraz Gorice na Norveškem, Koprčani z zmago iz Azerbajdžana.

Objavljeno
18. julij 2014 09.38
Nogomet Koper Čelik
G. N., šport
G. N., šport
Ljubljana – Zmagi se ne gleda v zobe, so z veseljem razmišljali v taboru Luke Koper. V prvi tekmi 2. kola kvalifikacij za evropsko ligo so v Bakuju premagali favorizirani Neftchi z 2:1. Strelca za Koprčane sta bila v prvem polčasu Goran Galešić in Matej Palčič. V Moldeju je Gorica izgubila z 1:4. Povratni tekmi bosta v četrtek.

Prvi šok za azerbajdžansko moštvo je s samostojnim prodorom in golom pripravil Goran Galešić v 24. minuti. V razburljivem 1. polčasu je domačo ekipo šokiral še Matej Palčič, ko je zadel z glavo, potem ko je Miroslav Čovilo zatresel prečko in se je žoga odbila do strelca. Gostitelji so tik pred odmorom znižali, a v nadaljevanju niso našli načina za preboj obrambno čvrstih Koprčanov in odličnega vratarja Božidarja Radoševića.

»Še zlepa nismo napredovali. Čaka nas peklenskih 90 minut na Bonifiki. Če bomo tako disciplinirani, kot smo bili tokrat, bo preboj v 3. kolo lažji,« je bil previden koprski trener Rodolfo Vanoli. »Bilo je vroče in soparno. V igri dveh proti dvem je tekmece težko ustaviti. Težko bo,« pa je trenerja dopolnil Galešić.

Goričani brez možnosti

Na Norveškem so uvodne minute minile ob priložnostih na obeh straneh. Goričane je neučinkovita igra drago stala. Gostitelji so zadevali in si dvigovali samozavest. Ob odmoru si je vodilno moštvo norveškega prvenstva priigralo že visokih 3:0. Kljub podrejenemu položaju v 2. polčasu se je Goričanom nasmihal ugoden izid. Luka Majcen je v 70. minuti znižal z bele točke. A zadnja beseda je spet pripadla domačinom, ki so s četrtim golom Goričane pred povratno tekmo postavili tako rekoč pred misijo nemogoče.