Koprčani z Domžalami, Mariborčani s Celjem

Znana polfinalna para slovenskega nogometnega pokala, v katerem lanske lovorike ne bo branila Gorica.

Objavljeno
16. januar 2015 15.01
regent/nogomet
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - Današnji žreb kroglic v prostorih Nogometne zveze Slovenije (NZS) je odločil, da bosta polfinalna para slovenskega pokala Luka Koper - Domžale in Maribor - Celje. Prvi tekmi bosta 15. aprila, povratna obračuna pa teden dni pozneje. Lanske lovorike ne bo branila Gorica, imajo pa popravni izpit »vijoličasti«, ki so lani pokleknili v finalu.

»Posebnih želja nismo imeli, vsi tekmeci so težki. Mi smo nekoliko slabše začeli sezono, tako da iščemo priložnost v pokalu. Naredili bomo vse, da pridemo do finala. Domžale so vodilne po jesenskem delu prvoligaškega tekmovanja in bodo zagotovo zahteven zalogaj. V zimskem prestopnem roku smo dokupili igralce na tistih položajih, na katerih smo jih najbolj potrebovali, tako da bomo še konkurenčnejši,« poudarja član upravnega odbora koprskega kluba Andrej Poljšak.

»Nihče si ni želel igrati z Mariborom, to je jasno. Koprčani so nekoliko nižje na ligaški razpredelnici, zato bosta zanje to dvoboja sezone, saj jim domala le še pokalno tekmovanje lahko tlakuje pot v Evropo. To otežuje naše delo. Morda je dobro, da je prva tekma na Bonifiki, kjer smo imeli doslej slabše rezultate, saj je doma lažje popravljati. Pričakujem pa dva izenačena obračuna,« napoveduje športni direktor Domžal Matej Oražem.

»Bili smo brez posebnih želja. Dejstvo je, da je naš cilj osvojiti pokalni naslov, so pa poleg nas v polfinalu še tri vrhunske ekipe. Do aprila je še daleč, a cilji so znani - ob vsem dolžnem spoštovanju Celjanov seveda, ki so imeli fantastično prvo polovico sezone,« je prepričan direktor Maribora Bojan Ban, tehnični direktor Celja Borut Arlič pa je pristavil: »Glede na rezultate v jesenskem delu prvenstva se v klubu dobro zavedamo, da je vse odvisno od nas. Z vsemi tekmeci smo že uspešno igrali, če se bomo dobro pripravili in nadaljevali v tem slogu, se lahko nadejamo uspeha.«