Koren bo že v prvem kolu premier league »spoznal« Mourinha

Vodstvo angleške premier league je objavilo seznam tekem za sezono 2013/14. V drugem kolu derbi Man United - Chelsea.

Objavljeno
19. junij 2013 12.57
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Ljubljana - Nova sezona angleškega prvenstva se bo začela 17. avgusta. V uvodnem kolu imajo favoriti dokaj lahko delo, že v drugem kolu pa bo na sporedu derbi med Manchester Unitedom in Chelsejem. Obračun na Old Traffordu bo še toliko bolj zanimiv, saj sta obe ekipi zamenjali trenerja, ki imata v prihajajoči sezoni 2013/14 visoke cilje.

Vodenje rdečih vragov je po večletni vladavini slovitega Sira Alexa Fergusona prevzel David Moyes, medtem ko se je v Chelsea vrnil Jose Mourinho, ki napoveduje renesanso moštva s Stamford Bridgea. Zanimivo bo spremljati tudi Manchester City, ki ga je prevzel Manuel Pellegrini.

V elitni angleški druščini bodo v novi sezoni (več ali manj) igrali tudi trije slovenski predstavniki. Največo minutažo bo zagotovo imel nekdanji reprezentančni kapetan Robert Koren, ki se bo s svojim Hull Cityem v uvodnem kolu pomeril prav s Chelsejem. Etien Velikonja v dresu Cardiffa je bil v pretekli sezoni (pre)večkrat v vlogi rezervista in ga v prvem kolu čaka obračun z West Ham Unitedom. Ni znano, kakšno je zdravstveno stanje Harisa Vučkića, ki igra za Newcastle United.

Angleška liga, 1. kolo (17. avgust)

Arsenal - Aston Villa

Chelsea - Hull

Crystal Palace - Tottenham

Liverpool v Stoke

Man City - Newcastle

Norwich - Everton

Sunderland - Fulham

Swansea - Man Utd

West Brom - Southampton

West Ham - Cardiff