Kraljevi pokal: Suarez popeljal Barcelono v finale

El clasico na Santiago Bernabeuu je Barcelona dobila s kar 3:0, junak pokalne zmage je bil Luis Suarez. 
Fotografija: Luis Suarez (v sredini) je bil junak Barcelone. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Luis Suarez (v sredini) je bil junak Barcelone. FOTO: AFP

Pokalni el clasico je navdušil z gledljivo nogometno predstavo, v kateri pa so precej bolj uživali ljubitelji katalonskega velikana Barcelone. Prvi polčas se je končal brez zadetkov, v drugem pa je dvakrat udaril Luis Suarez, hat-trick pa mu je preprečil Raphael Varane, ki je kar sam poslal žogo v lastno mrežo. 
 
Dvoboj je bil odločen že 20 minut pred koncem, Barcelona se je rekordnič šestič prebila v finale Cope del Rey, Real pa se lahko tolaži s tem, da bo moral na revanšo proti Barceloni čakati le do sobote, ko bo el clasico na sporedu še v španski La Ligi. 

PRVI POLČAS: 


V prvem delu povratne tekme so imeli domačini pobudo, iz protinapadov so bili nevarni predvsem po levem krilu, kjer je bil razigran Vinicius Junior, ki pa v zaključkih ni uspel spraviti žoge mimo Marca-Andreja ter Stegna v mrežo Barcelone. Katalonci v prvem polčasu niso resneje ogrozili vrat galaktikov iz Madrida in po 45 minutah se rezultat ni spremenil, Real pa še vedno ohranja prednost gola v gosteh iz Katalonije. 
 

DRUGI POLČAS:


Barcelona je do dragocenega zadetka prišla v peti minuti drugega polčasa, ko sta lepo akcijo izpeljala na levem krilu Ousmane Dembele in Luis Suarez. Dembele je bil na krilu prehiter za obrambo Reala, nato je lepo podal v sredino kazenskega prostora, kjer se je med branilci galaktikov najbolje znašel Luis Suarez in po tleh ob vratnici neubranljivo zadel za vodstvo Barcelone. 
Po vodilnem zadetku Barcelone je Real pritiskal, Vinicius Junior je bil zelo nevaren, enkrat je izvrstno branil ter Stegen, se nekajkrat je galaktikom zmanjkalo tudi malo sreče. Nato pa je v nasprotju s potekom igre za 2:0 zadela Barcelona, spet je potegnil Dembele, ki je bil na robu prepovedanega položaja, tokrat je z desne poslal žogo v kazenski prostor, v svoj gol pa jo je pred Suarezom pospravil Raphael Varane. Zadnji žebelj v krsto Reala je le tri minute kasneje z 11 metrov zabil Suarez, ki je s panenko premagal Keylorja Navasa. 

Real Madrid : Barcelona 0:3 (0:0) *1:1
Suarez 50, 72 (11m), Varane (AG) 69. 

*izid prve tekme

Komentarji: