Krepko prenovljena Olimpija bi lovoriko

Trener zeleno-belih Robert Pevnik načrtuje iz tekme v tekmo.
Fotografija: Jucie Lupeta pravi, da se znajde v vlogi napdalca s št. 9. FOTO: Leon Vidic/Delo
Odpri galerijo
Jucie Lupeta pravi, da se znajde v vlogi napdalca s št. 9. FOTO: Leon Vidic/Delo

Takšne Olimpije, ki bo v nedeljo začela drugi del ligaške sezone v Krškem, pod vodstvom predsednika Milana Mandarića navijači še ne poznajo. Zeleno-beli orkester se je v zimskem odmoru dodobra prenovil, ključnih in zvezdniških solistov je manj, novi so še neznanka. Vključno s starim znancem trenerjem Robertom Pevnikom, ki samozavestno zre v pomlad.

»Ulica« da še ni prisluhnila pozitivnim tonom glavnih nogometnih dirigentov pri zeleno-belih. Kaj prida je ne zanimajo težave ali načrtovani všečni zasuki. Športni direktor Fabijan Komljenović je razmišljal o prihodnosti, ki bi lahko bila svetla, Pevnik se ni oziral na preteklost, v prihodnost pa le, kaj bodo ponujali tekmeci iz kola v kolo.


Boj za eno lovoriko


»Ne bi primerjal jesenskega moštva in zdajšnjega. Razmišljamo samo o Krškem, o Mariboru ne. Pred njim sta na vrsti še Celje in Triglav. Mariborčani lahko razmišljajo o nas,« je v zadnjem soočenju s sedmo silo pred nedeljskim gostovanjem v Krškem povedal Pevnik, ki ima v Komljenoviću »šefa« in sodelavca hkrati. Zagrebčan ne skriva, da je prva violina in Mandarićev izbranec.

»Cilji so enaki. Olimpija mora biti na vrhu. Za Mariborom zaostaja za 9 točk, kar je veliko, toda tudi malo. Osredotočali se bomo na vsako tekmo posebej. Uvrstiti se želimo v pokalni finale in osvojiti eno lovoriko,« je prevzel odgovornost Zagrebčan.

Ne le da je vlekel ključne kadrovske poteze, tudi za prihodnost je postavil zahteve, kdo lahko in kdo ne more biti del zeleno-belih.

»Olimpijina smer je nova, vključevati smo začeli igralce iz mlajših kategoriji in nanje računamo v naslednjih sezonah. Izkušenejši jim bodo pri uveljavitvi pomagali. V veliko zadovoljstvo mi bo, če bomo v eni sezoni izstrelili enega reprezentanta, v naslednjih po dva. To je želja in cilj. Če ga ne bomo uresničili, bom razočaran.«

Trenerja Olimpije Roberta Pevnika neučinkovitost še ne skrbi. Foto Voranc Vogel
Trenerja Olimpije Roberta Pevnika neučinkovitost še ne skrbi. Foto Voranc Vogel

 

Kdo bo stopil v Vombergarjeve čevlje?


Pevnik je ocenil, da so priprave opravili po načrtih, da so imeli na voljo vse, kar so potrebovali, da bi lahko izpolnil načrte.

»Morda je manjkal gol več, ampak nismo delali panike. Napadalci lahko do nedelje še dvignejo strelsko formo. V seštevku sem zadovoljen s trenutnim stanjem igralcev in njihovo željo,« je bilo v trenerjevih ocenah malo skrbi, nekatere med njimi je želel tudi potisniti na obrobje. Kot, na primer, kako in s kom bi lahko nadomestil odhod Andreja Vombergarja.

»O njem ne bi več razmišljal. Poskušamo uveljaviti nove zamisli in napadalce. Imamo Jucieja Lupeto, Harisa Kadrića, Antonia Lukanovića, Oliverja Kregarja. Tudi Roka Kidrića, ki bo zaradi poškodbe gležnja nedeljsko tekmo še izpustil. Lupeta je dejal, da se počuti odlično v vlogi devetice, zdaj naj to še pokaže,« je trener izzval postavnega Portugalca.

Na igrišču bo po odhodu Branka Ilića novi-stari poveljnik vratar Nejc Vidmar. Na klopi ima tekmece le v neizkušenih vratarjih.

»Olimpija lahko razmišlja samo o zmagah,« št. 1 po odhodu Aljaža Ivačiča v ZDA ve, da spodrsljajev skoraj ne sme biti.
Ljubljančani navzven delujejo pozitivno, a brez težav, o katerih ne želijo govoriti na glas, niso. Ena od najbolj motečih je sila slabo zdravstveno stanje Nika Kapuna. Namesto da bi naposled postal glavni ključni mož v zvezni vrsti, se 25-letni Ljubljančan znova sooča s staro poškodbo ahilove tetive, zaradi katere bi lahko izpustil večji del pomladi.

Komentarji: