L‘Equipe: Mourinho pomaga Paris Saint-Germainu z videoposnetki

Francoski časnik L'Equipe poroča, da je trener Reala Jose Mourinho posnetke tekem z Barcelono poslal pariškemu moštvu.

Objavljeno
30. marec 2013 12.01
Posodobljeno
30. marec 2013 12.23
reu SOCCER-SPAIN/
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Ljubljana - Nogometni svet je včeraj zaobšla novica, da je portugalski trener Reala Jose Mourinho francoskemu moštvu Paris Saint-Germainu poslal posnetke tekem svojega moštva z Barcelono, ki bi Parižanom pomagali pri pripravi na četrtfinalni tekmi lige prvakov.

Vir informacije je francoski L'Equipe, ki je med drugim objavil, da je Mourinho posnel svoji zadnji zmagi nad Barcelono v španskem prvenstvu in pokalu, ter ju poslal pariškemu moštvu, ki naj bi si s posnetkoma pomagalo pri pripravi na dvoboja s katalonskim velikanom. Pomočnik trenerja Mourinha, Aitor Karanka, je že komentiral govorico in jo označil za čisti nesmisel.

Na novico se je odzval tudi trener Paris Saint-Germaina Carlo Ancelotti, ki je dejal, da se njegova ekipa proti Barceloni ne bo poslužila Realove taktike. »Mi nismo Real, mi imamo drugačne karakteristike. Nisem se še domislil ustrezne taktike za dvoboja z Barcelono, saj so bile zadnjih petnajst dni moje misle usmerjene na prvenstveno tekmo z Montpellierjem,« je povedal Ancelotti, čigar moštvo je omenjeno tekmo dobilo z 1:0 in ima v državnem prvenstvu osem točk prednosti pred Lyonom.

Na drugi strani je aktualni španski prvak Real na drugem mestu državnega prvenstva, s 13 točkami zaostanka za vodilno Barcelono. Varovanci Joseja Mourinha so tako praktično že izgubili boj za naslov španskega prvaka, ostajata pa jim še španski pokal - v finalu se bodo pomerili z Atleticom - in liga prvakov, kjer jih v četrtfinalu čakata dvoboja s turškim Galatasarayjem.