Lampard tudi uradno nogometaš New York Cityja

V New Yorku so uradno predstavili okrepitev iz Chelseaja Franka Lamparda. Z Davidom Villo v Melbourne?

Objavljeno
24. julij 2014 17.07
Posodobljeno
24. julij 2014 17.07
SOCCER-ENGLAND/CUP
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

New York - Angleški nogometaš Frank Lampard je tudi uradno postal član New York Cityja, novonastalega moštva v ameriški ligi MLS. Potem ko mu je junija potekla pogodba s Chelseajem, je 36-letni nogometaš prejel številne mamljive ponudbe, a se naposled odločil za izziv v klubu, katerega solastnik je šejk Mansour, ki ima sicer v lasti Manchester City. Klub so sicer ustanovili lani maja, licenco za nastope v ligi MLS pa bo dobil šele marca naslednje leto.

Najboljši strelec Chelseaja vseh časov naj bi posledično nekaj časa prebil v sestrskem klubu Melbourne City, tako kot tudi Španec David Villa, ki je po slovesu iz Atletica že podpisal novo pogodbo. Ekipo bo kot športni direktor vodil nekdanji ameriški reprezentant Claudio Reyna, kot trener pa Jason Kreis.

Lampard je danes podpisal triletno pogodbo. »Še naprej želim premagovati izzive, tako na igrišču kot zunaj njih. Doma sem že dolgo spremljal tekme lige MLS in priznati moram, da se že zelo veselim te izkušnje,« je povedal, Reyna pa je dodal, dabodo do konca tedna že dorekli, kje bo igral do marca 2015. »Je pravi profesionalec, vodja, ima vse kljukice an seznamu kakovosti igralca, ki smo jih iskali za naše moštvo,« je dejal.

V svojih 13 letih pri Chelseaju je Lampard osvojil tri naslove angleškega prvaka in ligo prvakov. Za Anglijo je odigral 106 tekem in dosegel 29 golov, po tekmi s Kostariko na letošnjem SP v Braziliji pa sporočil, da bo končal reprezentančno kariero.