Legendarni Menotti osupel nad podobo argentinske reprezentance

»Za resen nogomet potrebuješ resne voditelje. Ta čas je vodenje argentinskega nogometa obupno.«

Objavljeno
13. november 2016 13.18
FBL-WC-2018-BRA-ARG
J. P.
J. P.

Buenos Aires - Argentinska nogometna reprezentanca je po petkovem bolečem porazu v kvalifikacijah za nastop na svetovnem prvenstvu leta 2018 v Rusiji proti Braziliji (0:3) na udaru domače javnosti, ki ji težko odpusti, da ni v zadnjih štirih kvalifikacijskih obračunih vpisala niti ene zmage, temveč po dva neodločena izida in poraza, s čimer trenutno sploh ni uvrščena na mesta, ki vodijo v Rusijo.

Ob trenutnem stanju v izbrani vrsti je osupel tudi legendarni nogometaš in predvsem trener Cesar Luis Menotti, ki je Argentino leta 1978 popeljal do prvega naslova svetovnih prvakov. »Moramo se uvrstiti na mondial, toda s takšno igro bo zelo težko. Položaj je nezavidljiv, a verjamem, da se bomo naposled izvlekli. Marsičesa v tej ekipi ne razumem. Ne razumem, kako se branimo in kako napadamo. To me skrbi,« je poudaril Menotti, ki je pred dnevi dopolnil 78 let.

Prst je usmeril v vrh argentinske nogometne hierarhije: »Za resen nogomet potrebuješ resne voditelje. Ta čas je vodenje argentinskega nogometa obupno, reprezentančna kriza je le odsev takšnega stanja.« Glavnega krivca za zadnje poraze izbrane vrste pa ni našel v virtuozu z žogo Lionelu Messiju: »Kadar deluje celotna ekipa, delujejo tudi izstopajoči posamezniki. Če Leo ne zadane, morata to storiti Angel di Maria ali Gonzalo Higuain