Legia Blaža Kramerja v pohod nad Norvežane

Stanković in Horvat v dodatnih tekmah za osmino finala konferenčne lige proti Bajriću.
Fotografija: Blaž Kramer (levo) se bo s svojimi iz Legie meril z norveškim Moldejem. FOTO: Carl Recine/Reuters
Odpri galerijo
Blaž Kramer (levo) se bo s svojimi iz Legie meril z norveškim Moldejem. FOTO: Carl Recine/Reuters

Tako kot za evropsko ligo je Evropska nogometna zveza Uefa v Nyonu izžrebala še pare dodatnih bojev za osmino finala konferenčne lige. V tem delu tekmovanja bodo igrali štirje klubi s slovensko udeležbo. V žrebu so sodelovali klubi, ki so osvojili druga mesta v skupinskem delu konferenčne lige ter tretja mesta v skupinskem delu evropske lige.

Bodø/Glimt Nina Žuglja bo igral proti Ajaxu iz Amsterdama, Legia Varšava Blaža Kramerja proti Moldeju, Sturm Gradec Jona Gorenca Stankovića in Tomija Horvata pa se bo meril s Slovanom iz Bratislave Kenana Bajrića.

Preostali pari so Servette – Ludogorec, Union Saint-Gilloise – Eintracht Frankfurt, Betis – Dinamo Zagreb, Olympiakos – Ferencvaros in Maccabi Haifa – Gent.

Tekme teh dodatnih bojev bodo 15. in 22. februarja. Vsak par bo igral tekmo doma in v gosteh. Zmagovalci se bodo prebili v osmino finala, kjer so že zmagovalci skupin konferenčne lige: Lille, Maccabi Tel Aviv, Viktoria Plzen, Brugge, Aston Villa, Fiorentina, Paok in Fenerbahče Mihe Zajca.

Žreb parov osmine finala bo 23. februarja. Tekme najboljše 16-erice bodo nato 7. in 14. marca, četrtfinale 11. in 18. aprila, polfinale 2. in 9. maja, finale pa bo v Atenah 29. maja.

Pari dodatnih tekem za osmino finala konferenčne lige:

Sturm Gradec – Slovan Bratislava

Servette – Ludogorec

Union Saint-Gilloise – Eintrahct Frankfurt

Betis – Dinamo Zagreb

Olympiakos - Ferencvaros

Ajax – Bodø/Glimt

Molde – Legia Varšava

Maccabi Haifa – Gent

 

Komentarji: