Lepa priložnost, da se zbudijo vijoličasti strelci

Danes in jutri bosta po dve tekmi 2. kola 1. SNL, Luka Koper in Olimpija bosta igrali pozneje.

Objavljeno
26. julij 2014 01.33
20 CVIJANOVIČ Goran (NK Maribor), (NK Olimpija), 26.3.2014, Maribor
Gorazd Nejedly, šport
Gorazd Nejedly, šport
Ljubljana – Že v 2. kolu slovenskega prvenstva se bo začela liga zmešnjav. Ta konec tedna bodo samo štiri tekme, v Mariboru, Velenju (obe danes), Novem mestu in Domžalah (obe jutri). Olimpija bo imela dvotedenski ligaški post, Maribor bo naslednji teden izpustil tekmo, ker je preveč ljubljanskih privržencev nogometa na počitnicah ...

Maribor: Maribor – Kalcer Radomlje (sobota, Nejc Kajtazović, 17):
Za strelsko jalove vijolične napadalce so novinci prišli kot naročeni. To bo lahkotni trening z rezervisti v glavnih vlogah za sredino prvo tekmo z Maccabijem. Zanimivo bo videti, kdo od rezervistov bo igral ali sedel na klopi, saj se prvo moštvo razteguje že skoraj do trideset igralcev. Koga je Zlatko Zahović že črtal in je naprodaj? Goran Cvijanović, ki je aznamoval vijoličasto zmagovalno obdobje, je eden od njih. Avgust zato ne bo le v znaku bitk za ligo prvakov ali evropsko ligo, marveč tudi za tržne dejavnosti. Športni direktor mora upoštevati stroške, s plačilnega seznama se bo treba znebiti dveh, treh preplačanih igralcev glede na njihov status in učinek.

Velenje: Rudar – Zavrč (Rade Obradović, 20): V uvodni ligaški tekmi v Ljudskem vrtu »rudarji«, ki jih je zapustil še najboljši strelec Mate Eterović (šel je v Iran), niso imeli česa izgubiti, v drugi doma lahko izgubijo veliko. Spodrsljaj bi namreč krepko otežil Javornikovo (trener) »postavljanje na noge« po vseh težavah zunaj igrišča in na njem v ključnem pripravljalnem obdobju. Za domači tabor je spodbudno to, da je Zavrč zvrhano mero sreče porabil v Celju.

Novo mesto: Krka – Gorica (nedelja, Dejan Balažič, 18): Poraženec bo že v težavah. Oboji so v obdobju sprememb. Krka se še navaja na filozofijo trenerja Miloša Rusa, pri Gorici pa Luigi Apolloni poskuša iz Luke Majcna, Dejana Žigona in drugih slovenskih (goriških) igralcev ustvariti Massima Codo, Gianluco Lapadulo, Gianvita Misuraco ... Ampak rek, da iz te moke ne bo kruha, ni zaman. Ne bi pa bilo slabo, če bi Goričani brez vidnejše pomoči Italijanov (v igralcih) zdržali sezono. Na Dolenjskem se kopiči že druga hrvaška podružnica v SNL. Če je kakovostna, bo dodana vrednost, če ni, bo nekaj brezposelnih še bolj jeznih.

Domžale: Domžale – Celje (Miran Bukovec, 20.05): Goriško zmago kaže potrditi, je vodilo Domžalčanov. Zmagovalni štart bi pri obojih v veliki meri vplival na tekmovalni duh. Prihod srbskega reprezentanta selekcije do 19 let Veljka Simića (iz Basla!?) je domžalsko kvoto napadalcev zaokrožil pri št. 8. Kakšen igralec z izostrenim občutkom za gol pa bi za Celjane pomenil suho zlato. Morda pa bo katerega od celjskih napadalcev žoga le poslušala in se od kolena odbila v mrežo. Če ne gre zlepa ...

Luka Koper – Olimpija (preloženo): Chelseajev obisk Stožic še krije odločitev o preložitvi tekme, a nikakor ne naslednji konec tedna, ko bi moral v Stožicah gostovati Maribor. Še posebej, če preložitve niso zahtevali vijoličasti. V Olimpijinem taboru so zaprosili za preložitev, ker je v tem terminu preveč nogometnih navdušencev na počitnicah. Dva tedna tekmovalnega počitka, še preden se je pošteno ogrela liga, pa je edinstven primer v Evropi. Pri NZS bi že ob žrebu lahko veliko bolj spretno razrešili termin prvega dvoboja med zeleno-belimi in vijoličastimi.