Letalo z vijoličnimi obtičalo na mariborskem letališču

Zaradi tehničnih težav je morala Milaničeva četa zapustiti letalo in počakati poznopopoldanski nadomestni let (18.20).

Objavljeno
31. oktober 2017 14.14
J. P.
J. P.

Maribor - Ko so nogometaši Liverpoola pred dvema tednoma gostovali v Ljudskem vrtu v okviru tretjega kola skupine E lige prvakov (in pozneje do vrha napolnili nasprotnikovo mrežo za zmago s 7:0), so jih kmalu po prihodu v Slovenijo pričakale logistične težave, saj je njihov klubski avtobus nasedel na klančini dovoza na štadion.

No, mariborski nogometaši, ki so imeli za danes dopoldne predviden odhod z letalom na Otok (z letališča Edvarda Rusjana bi morali vzleteti ob 10. uri in na cilj prispeti ob 11.30 po angleškem času), so »misijo Liverpool« začeli pod še bolj nesrečno zvezdo. Dobro razpoloženje v ekipi trenerja Darka Milaniča je namreč, kot je klub sporočil na svoji spletni strani, skalila preložitev poleta zaradi tehničnih težav na letalu.

Kot je poročal portal 24ur, je bilo vse že pripravljeno za vzlet, nakar je kabinsko osebje sporočilo, da mora resetirati računalnik in počakati na tehnično pomoč ljubljanske Adrie. Celotna odprava, v kateri je tudi 22 igralcev, je morala zapustiti letalo in v pričakovanju nadaljnjih informacij potrpežljivo čakati v letališki zgradbi. Takoj pa je bilo jasno, da bo na cilj prispela s precejšnjo zamudo. Kako tudi ne: ob 14. uri so bili slovenski šampioni še vedno na domačih tleh v pričakovanju nadomestnega leta, toda šele zgodaj zvečer, ob 18.20 ...