Lewandowski obležal zaradi pirotehnike (VIDEO)

Na kvalifikacijski tekmi Romunijo in Poljsko bi navijači kmalu hudo poškodovali zvezdnika Bayerna.

Objavljeno
12. november 2016 16.58
Soccer WCup 2018 Romania Poland
Š. Ro.
Š. Ro.

Bukarešta - Na sinočnji kvalifikacijski tekmi za SP 2018 med Romunijo in Poljsko v Bukarešti je veliko prahu dvignila poteza navijačev, ki so s pirotehničnimi sredstvi v 53. minuti prekinili tekmo. Pri tem bi ena od raket kmalu zadela prvega poljskega zvezdnika Roberta Lewandowskega.

Petarda je priletela tik ob poljskega napadalca in glasno eksplodirala, zaradi česar se je Lewandowski zgrudil na tla. Potreboval je zdravniško pomoč zaradi glasnega poka, sicer pa je ostal nepoškodovan.

Slovenski sodnik Damir Skomina je vseeno za nekaj časa prekinil tekmo in igralce zbral v kazenskem prostoru, preden se je nato srečanje nadaljevalo. Lewandowski očitno posledic šoka ni več čutil, saj je v zadnjih minutah zabil še dva gola in postavil končni rezultat 3:0 za Poljake.

Na tribunah so se sicer navijači obmetavali s pirotehničnimi sredstvi in jih metali na igrišče ter za prekinitev poskrbeli že v prvem polčasu. Že pred tekmo je sicer policija aretirala 12 poljskih navijačev, ki je razgrajala v središču mesta.