Nacho popeljal srečni Real v osmino finala, napredoval tudi Manchester City

Real je z golom Nacha premagal PSG z 1:0 in napredoval v osmino finala. Astana in Atletico brez zmagovalca.

Objavljeno
03. november 2015 14.19
Posodobljeno
03. november 2015 14.40
FBL-EUR-C1-REALMADRID-PSG
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Madrid - Nogometaši madridskega Reala in Manchester Cityja so v četrtem kolu lige prvakov vknjižili novi zmagi in se kot prvi uvrstili v osmino finala lige prvakov. Madridčani so bili pred domačimi gledalci z 1:0 boljši od Paris Saint Germaina, Manchester City pa je v gosteh s 3:1 premagal Sevillo.

Real je na štadionu Santiago Bernabeu vknjižil minimalno zmago proti Parižanom. V prvem polčasu so več pokazali gostje in nizali priložnosti, vendar pa so bili premalo natančni v zaključkih, tako da jim ni pomagalo niti devet strelov (razmerje 9:5).

Domači trener Rafael Benitez je moral v 33. minuti prisilno menjati, saj se je poškodoval branilec Marcelo. To se je izkazalo za srečo v nesreči, saj je namesto njega vstopil Nacho in le dve minuti kasneje z veliko mero sreče premagal Kevina Trappa (v spodnjem videu). Parižani so bili nevarni vse do konca in trikrat zadeli okvir nasprotnikovega gola, vendar pa tokrat ni bil njihov večer in so zelenico zapustili s sklonjenimi glavami.

Na prvi tekmi dneva sta se Astana in Atletico razšla z izidom 0:0. Madridčani so na štadion Astana Arena pripotovali v vlogi izrazitega favorita, a niso znali streti odpora domačega moštva. Atletico je imel žogo več v svojih nogah (59%) in sprožil več strelov (13:9), a gola ni dosegel. Domačini so imeli tudi kanček sreče, saj jih je v 44. in 75. minuti rešil okvir vrat. Pri domačih je vso tekmo igral Branko Ilić, pri gostih pa vso tekmo branil Jan Oblak.

POTEK TEKME REAL MADRID : PSG

Gledalci na štadionu Santiago Bernabeu so prvi strel v okvir vrat videli v četrti minuti, ko je Cristiano Ronaldo sprožil z razdalje, njegov poskus pa ni predstavljal večje nevarnosti za Kevina Trappa.

Zdravniški službi Reala in PSG-ja sta imeli že v uvodnih petnajstih minutah veliko dela. V deveti minuti sta z glavama trčila Isco in Serge Aurier, ki sta se kasneje lahko vrnila na igrišče, drugače pa je bilo z Marcom Verrattijem, ki si je poškodoval gleženj in že v 17. minuti svoje mesto prepustil Adrienu Rabotu.

Igra se je nato hitro spet razživela. Parižani so med 21. in 22. minuto dvakrat nevarno zapretili. Najprej je Blaise Matuidi z enajstih metrov meril v vratarja Keylorja Navasa, minuto kasneje pa je Zlatan Ibrahimović z leve strani žogo poslal mimo daljše vratnice. Odlični švedski nogometaš je bil v 29. minuti ponovno v središču pozornosti, ko je izvedel prosti strel in z 31 metrov meril mimo desne vratnice (na spodnji sliki). Parižani so v uvodnih 30 minutah pokazali več od gostiteljev, razmerje strelov je bilo 5:2.

Rezervist Nacho za vodstvo Reala

Domači trener Rafael Benitez je bil v 33. minuti prisiljen opraviti prvo menjavo, saj se je poškodoval branilec Marcelo, namesto njega je na igrišče vstopil Nacho. Prav on je v 35. minuti z veliko mero sreče dosegel vodilni gol, ko je z leve strani poskušal podati v kazenski prostor, žoga pa se je pred domačim golomv zavrtinčila v desno vratnico in končala v golu.

PSG je bil le dve minuti kasneje bilizu izenačenju. Rezervist Rabiot je žogo poslal v levi spodnji kot, veselje pa mu je preprečila vratnica. Gostje so še naprej ogrožali gol Reala in v 39. minuti izpeljali novo nevarno akcijo. Maxwell je z leve strani podal v kazenski prostor, kjer je žogo najprej zgrešil Edinson Cavani, nato še Ibrahimović.

Tekma je bila atraktivna vse do konca polčasa. Pri Realu je priložnost zapravil Isco, na drugi strani pa se je Cavani sam znašel pred Navasom, vendar je bil njegov strel prešibak, da bi poravnal izid. Po prvem polčasu je vodil Real z 1:0, pri strelih so bili podjetnejši Parižani (9:5).

Tudi drugi polčas se je začel obetavno. Nekdanji član Reala Angel Di Maria je v 48. minuti streljal na gol, a je bil Keylor Navas dobro postavljen in je ustavil strel. Minuto kasneje je pri Realu poskušal Ronaldo, kipa je z razdalje žogo poslal prek vrat.

Madridčani so v drugem delu prikazali boljšo igro, še posebej razigran je bil Isco. Ta je v 75. minuti nevarno sprožil z leve strani, vratar Trapp pa se je izkazal z obrambo. Šest minut kasneje je z desne strani kazenskega prostora udaril Toni Kroos, tudi tokrat pa je bil zmagovalec dvoboja Trapp.

PSG je v 78. minuti drugič stresel okvir nasprotnikovega gola, ko je Angel Di Maria z desne strani podal iz kota, domačini pa so njegovo podajo preusmerili v levo vratnico.

Parižani so imeli v 89. minuti lepo priložnost za izenačenje, ko je Lucas priboril prosti strel približno dvajset metrov od vrat. Žogo je proti vratom poslal Di Mara in meril v levi zgornji kot, Madričane pa je še tretjič na tekmi rešil okvir vrat. Tekma se je končala z minimalno zmago Reala, ki si je kot prvi priboril mesto v osmini finala.

-----------------------------------------------------

Manchester City z zmago v izločilne boje

Manchester City je danes gostoval pri Sevilli in kljub odsotnosti pomembnih členov Sergia Agüera in Davida Silve zmagal s 3:1.

Sinjemodri so tekmo začeli silovito in povedli v osmi minuti z golom Raheema Sterlina, le tri minute kasneje pa je prednost z glavo podvojil Fernhandinho.

Sevilla se je v igro vrnila v 25. minuti prek Benoita Tremoulinasa, City pa je hitro odgovoril in v 36. minuti postavil končni izid, strelec je bil Wilfried Bony.

Manchester City ima po štirih tekmah 9 točk, drugi je Juventus z 8 točkami, tretja je Sevilla s 3 točkami in četrta Borussia Mönchengladbach z dvema točkama.

Atletico in Astana brez zmagovalca

Četrto kolo lige prvakov sta otvorila Astana in Atletico, ki sta se na štadionu Astana Arena razšla z izidom 0:0.

Uvodnih petnajst minut se je začelo s terensko premočjo Atletica, ki je 67-odstotno posest žoge, vendar pa si ni pripravil resnejše priložnosti. Na drugi strani so gostitelji zapretili že v šesti minuti, ko je z leve strani močno sprožil Dimitrij Šomko, a se je Jan Oblak izkazal z obrambo.

Madridčanom v prvi polovici prvega polčasa ni steklo. Sicer so bili podjetnejši pri strelih (razmerje 5:2), a niti eden izmed teh ni zletel v okvir vrat - trije so bili blokirani, dva pa sta sta šla mimo gola. Atletico si je v 32. minuti pripravil lepo priložnost, ko je Fernando Torres sprejel globinsko podajo Juanfrana in streljal z leve strani, a je žogo poslal mimo oddaljene vratnice.

Atletico je znova zapretil v 44. minuti. Koke je izvedel prosti strel z leve strani in poskusil z neposrednim strelom na vrata, žogo je v visokem loku poslal prek Nenada Erića, veselje pa mu je preprečila prečka. Prvi polčas se je tako končal z rezultatom 0:0.

Favorizirani gostje tudi po uri igre niso dosegli gola, zato je njihov trener Diego Simeone posegel po menjavi v napadu in Fernanda Torresa zamenjal z Jacksonom Martinezom. V 73. minuti je v igro vstopil tudi Yannick Carrasco, ki je po le dveh minutah začel napad na levi strani in podal v kazenski prostor, žoga je presenetila vratarja Erića, a se na njegovo srečo od prečke odbila v polje.

Gledalci so zadnjo resno priložnost na tekmi videli v tretji minuti podaljška, ko je Carrasco s približno enajstih metrov sprožil iz obrata, žogo pa je ukrotil vratar Erić. Tekma se je tako končala z delitvijo točk.

»Pričakovali smo takšno igro Astane, ki se je odlično pripravila na tekmo, imeli so tudi glasno spodbudo s tribun. Nismo dosegli želenega rezultata, morali se bomo potruditi, da bo na preostalih tekmah skupinskega dela drugače,« je po tekmi povedal gostujoči trener Simeone.

Torkovi pari 4. kola

Skupina A

Šahtar Donjeck - Malmo 4:0 (1:0)

Gladkij 29., Srna 48./11-m, Eduardo 55., Teixeira 73.

Real Madrid - Paris St. Germain 1:0 (1:0)

Nacho 35.

 

Real Madrid: Navas, Marcelo (33./Nacho), Varane, Ramos, Danilo, Kroos, Casemiro, Modrić, Isco (81./Kovačić), Jese (63./Vazquez), Ronaldo.

PSG: Trapp, Maxwell, Luiz, T. Silva, Aurier, Verratti (17./Rabiot), Motta, Matuidi (75./Lucas), Di Maria, Cavani, Ibrahimović.

 

Lestvica

1. Real Madrid 4 3 1 0 7:0 10 točk*

2. Paris St. Germain 4 2 1 1 5:1 7

3. Šahtar Donjeck 4 1 0 3 4:8 3

4. Malmö FF 4 1 0 3 1:8 3

 

Skupina B

PSV Eindhoven - Wolfsburg 2:0 (0:0)

Locadia 56., De Jong 86.

Manchester United - CSKA Moskva 1:0 (0:0)

Rooney 79.

 

Lestvica

1. Manchester United 4 2 1 1 5:4 7 točk

2. PSV Eindhoven 4 2 0 2 6:6 6

3. Wolfsburg 4 2 0 2 4:4 6

4. CSKA Moskva 4 1 1 2 4:5 4

 

Skupina C

Astana - Atletico Madrid 0:0

(Ilić je igral vso tekmo za Astano, Oblak branil vso tekmo za Atletico)

Astana: Erić, Shomko, Aničić, Postnikov, Ilić, Kethevoama, Maksimović, Canas, Žolčijev (90./Bejsebekov), Mužikov (78./Žukov), Kabananga (80./Ščetkin).

Atletico: Oblak, Siqueira, Gimenez, Godin, Juanfran, Tiago, Gabi, Niguez (73./Carrasco), Koke (82./Oliver Torres), Torres (64./Martinez), Griezmann.

-----------------------------------------

Benfica - Galatasaray 2:1 (0:0)

Jonas 52., Luisao 67.; Podolski 58.

 

Lestvica

1. Benfica 4 3 0 1 7:4 9 točk

2. Atletico 4 2 1 1 7:2 7

3. Galatasaray 4 1 1 2 5:7 4

4. Astana 4 0 2 2 2:8 2

 

Skupina D

Borussia Mönchengladbach - Juventus 1:1 (1:1)

Johnson 18.; Lichtsteiner 44.

Sevilla - Manchester City 1:3 (1:3)

Tremoulinas 25.; Sterling 8., Fernandinho 11., Bony 36.

 

Lestvica

1. Manchester City 4 3 0 1 8:5 9 točk*

2. Juventus 4 2 2 0 5:2 8

3. Sevilla 4 1 0 3 5:7 0 3

4. Borussia Mönchengladbach 4 0 2 2 2:6 2

 

* v osmini finala