Liga prvakov: Bayern s petardo pahnil Arsenal v hude težave (VIDEO)

Bayern se je v 4. kolu lige prvakov z obrestmi oddolžil Arsenalu za poraz v Londonu. Kevin Kampl vpisal asistenco in poraz.

Objavljeno
04. november 2015 14.01
Posodobljeno
04. november 2015 19.00
SOC/
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

München - Gostujoči poraz proti Arsenalu v prejšnjem kolu lige prvakov je očitno razjezil nogometaše Bayerna iz Münchna, ki so Londončane na Allianz Areni danes odpravili z viharnih 5:1. Kevin Kampl je s svojim Bayerjem iz Leverkusna odigral novo pestro tekmo z Romo, ki je na koncu slavila s 3:2. Slovenski reprezentant je bil asistent pri prvem golu Nemcev, odigral pa je vseh devetdeset minut.

V skupini F je Bayern z zmago ostal na prvem mestu (9 točk), Arsenal pa je znova zapadel v hude težave, saj je s tremi točkami zasidran na tretjem mestu. Topničarjem ob bolečem porazu ni šel na roko niti izid druge tekme v skupini med Olympiakosom in zagrebškim Dinamom, ki so jo po preobratu z 2:1 dobili Grki. Ti so z Bavarci izenačeni na vrhu skupine in imajo pred zadnjima dvema koloma prav vse v svojih rokah.

Nekaj miru si je z zmago nad kijevskim Dinamom (2:1) kupil strateg Chelseaja Jose Mourinho, čeprav ga je rešil šele zadetek Williana v 83. minuti tekme. Z zmago v Lyonu so si napredovanje že predčasno priigrali nogometaši Zenita iz Sankt Peterburga, ki so Francoze ugnali z 2:0.

Bayern povsem nadigral Arsenal

Na Allianz Areni je bilo vse v znamenju domačih nogometašev, njihovo veliko premoč pa so z zadetki kronali Thomas Müller, ki je zadel dvakrat, ter Robert Lewandowski, David Alaba in Arjen Robben. Častni gol za goste je zabil Olivier Giroud.

Kot je Josep Guardiola napovedal na včerajšnji novinarski konferenci, je Bayern že v uvodnih minutah igre prevzel pobudo na terenu, četudi je z relativno nenevarnim strelom v prvem Arsenalovem napadu poizkusil Giroud. Dlani Petra Čecha je na drugi strani v 7. minuti s strelom od daleč ogrel Avstrijec Alaba.

S tem so na najboljši način napovedali vodstvo, ki sta ga v 10. minuti skreirala Thiago Alcantara z asistenco in kdo drug kot Robert Lewandowski z zadetkom. Poljak je svoj 27. gol v ligi prvakov, četrtega v tej sezoni, zabil po tem, ko se je izognil prepovedanemu položaju in Čecha zatem hladnokrvno premagal z glavo.


Lewandowski GOAL (1:0) Bayern Munich vs... by bekimlorini

Slavje domačih se je komajda poleglo, že so tudi Londončani dosegli zadetek. Vendar neregularnega, saj je Mesut Özil po podaji Alexisa Sancheza žogo v mrežo potisnil z roko, tako da je ostalo pri vodstvu Bavarcev. Po skorajšnjem šoku se je nadaljevala prevlada domačih, ki bi po prefinjenem strelu Lewandowskega v 17. minuti skorajda podvojili prednost. Čech se ni strinjal in je žogo potisnil v kot.

Gostje so se do sredine prvega dela malce le otresli pritiska, a so Bavarci v 29. minuti vseeno povišali svojo prednost. Po predložku s strani se je poizkus Kinglseyja Comana srečno odbil do Thomasa Müllerja, nemški reprezentant pa je tudi malce s pomočjo domače obrambe zadel za 2:0. Pretresene Londončane bi minuto kasneje skorajda kaznoval še Douglas Costa, a je meril premalo natančno.


Muller GOAL HD - Bayern 2:0 Arsenal - Champions... by altindailymotion

Napadi domačih so se vrstili tudi v nadaljevanju prvega dela, nevarni so bili zlasti po levi strani svojega napada, gostje pa so bili na drugi strani povsem pasivni. Njihova obramba je bila luknjasta tudi na desni strani, s katere je Müller sprva poizkusil nekoliko medlo, nato pa je po predložku z bližine še nevarneje ogrozil češkega vratarja.

Ta je bil v 44. minuti povsem nemočen. Alaba je gostom ukradel žogo in si jo nato pripravil za strel s približno dvajsetih metrov. Meril je izjemno natančno in z visokim strelom premagal Čecha. 


Alaba GOAL (3:0) Bayern Munich vs Arsenal (DE) by OfficialGoals

Z izidom 3:0, ki je dokazoval veliko premoč Bayerna, se je prvi polčas tudi končal. Impresivno je bilo zlasti razmerje v strelih (13:1) za domače, ki so kar desetkrat merili v okvir gola. Gostom v prvih 45 minutah ni uspelo na vrata Manuela Neuerja sprožiti niti enkrat.

Da je pred Londončani eden težjih porazov v zadnjem času, je v 55. minuti potrdil Arjen Robben. Sijajno akcijo Bavarcev je začel Douglas Costa, ki je v kazenskem prostoru našel Alabo, ta pa je zaposlil Nizozemca, ki je zadel za 4:0.


Goal Arjen Robben - Bayern Munich 4-0 Arsenal... by Bayeo

Častni zadetek za goste bi lahko kmalu zatem zabil Santi Cazorla, a je Neuer z izjemno obrambo ohranil svojo mrežo nedotaknjeno. Zanj je v 69. minuti vendarle poskrbel  Giroud, ki je z lepimi »polškarjicami« unovčil podajo Santija Cazorle. Slednji se je le nekaj trenutkov kasneje znašel v novi priložnosti, a je znova ni izkoristil - meril je odločno previsoko.


Giroud Amazing Goal - Bayern Munich 4-1 Arsenal... by HaijRJHD

Na drugi strani se je v priložnosti v 73. minuti znašel Robben, vendar je Čech njegov poizkus odbil. Nevarni napadi Bayerna so se vrstili drug za drugim, enega od njih pa je v 89. minuti izkoristil Müller, ki je po protinapadu s kirurško natančnim strelom postavil končni izid 5:1.


Muller GOAL (5:1) Bayern Munich vs Arsenal (DE) by OfficialGoals

Zmaga Bavarcev je bila nocoj čista kot solza. Možje v rdečih dresih so tekmece z Otoka nadigrali v vseh ključnih elementih igre: V strelih je bilo 23:7 (13:2 v okvir gola), v kotih 9:1, v posesti pa 65:35 v korist Nemcev.

Roma tokrat odgovorila na preobrat Bayerja

Slovenski reprezentant Kevin Kampl ima z Bayerjem za seboj novo razburljivo tekmo z Romo. Po tem, ko je bil na prejšnjem medsebojnem z Rimljani eden ključnih mož pri preobratu za remi s 4:4, so bili tokrat na koncu srečnejši Italijani.

Lekarnarje iz Leverkusna je že v drugi minuti razžalostil Mohammed Salah, ki je izkoristil sijajno podajo Edina Džeka in iz bližine poskrbel za zgodnje vodstvo Rome. Rimljani so bili v prvem polčasu boljši nasprotnik, njihovo premoč pa je v 29. minuti kronal asistent pri prvem golu Džeko, ki je s strelom v desni spodnji kot premagal nemočnega Bernda Lena.

Da je dvoboj Rome in Bayerja zagotovilo za razburljivost (prva tekma v Leverkusnu se je končala s 4:4), so gostje poskrbeli takoj na uvodu drugega polčasa. V 46. minuti je po asistenci Kampla najprej zadel Admir Mehmedi, le šest minut kasneje pa je Karim Bellarabi poiskal Javierja Hernandeza, ki je izid izenačil na 2:2.


Admir Mehmedi 2-1 Amazing GOAL - Roma v... by Zidanekriisz

Gostom popoln preobrat ni uspel, še več, po rdečem kartonu Ömarja Topraka v 79. minuti je enajstmetrovko dve minuti kasneje realiziral Miralem Pjanić in Rimljanom s tem prinesel pomembno zmago v boju za napredovanje iz skupine E.

Roma se je s tremi točkami na lestvici skupine E povzpela nad Bayer, po novem jih ima pet, medtem ko so Nemci ostali pri štirih. V zanesljivem vodstvu je z desetimi točkami Barcelona, ki je danes brez večjih težav s 3:0 ugnala beloruski BATE Borisov.

Zenit do napredovanja, Chelsea do pomembne zmage

Izjemno prepričljivi v tej sezoni lige prvakov ostajajo nogometaši ruskega Zenita, ki so po dveh zadetkih Artjoma Dzjube z 2:0 v gosteh ugnali Lyon in si z 12 točkami v skupini H že zagotovili napredovanje. V dobrem položaju so tudi nogometaši Valencie s šestimi točkami, pa čeprav jih je v Belgiji danes presenetil Gent.

Za nekaj dobre volje v taboru Chelseaja je z zadetkom v 83. minuti tekme za zmago z 2:1 proti kijevskemu Dinamu poskrbel Willian, ki je odgovoril na izenačujoči zadetek Aleksandra Dragovića pet minut prej. Isti nogometaš je z avtogolom v 34. minuti poskrbel tudi za uvodni zadetek na tekmi. Londončani so z zmago Ukrajince prehiteli na drugem mestu skupine G, trenutno imajo 7 točk. Dinamo je ostal pri petih, medtem ko na vrhu skupine kraljuje Porto z desetimi točkami. Portugalci so s 3:1 v gosteh ugnali Maccabi iz Tel Aviva.

Liga prvakov, 4. kolo

Skupina E:

Roma - Bayer Leverkusen 3:2 (2:0)

Salah 2., Džeko 29., Pjanić 81. 11-; Mehmedi 46., Hernandez 52.

Barcelona - Bate Borisov 3:0 (1:0)

Neymar 31. 11-m, 83., Suarez 60.

Lestvica:

1. Barcelona 4 3 1 0 8:2 10
2. Roma 4 1 2 1 10:10 5
3. Bayer Leverkusen 4 1 1 2 11:10 4
4. Bate Borisov 4 1 0 3 4:11 3

 

Skupina F:

Bayern München - Arsenal 5:1 (3:0)

Lewandowski 10., Müller 29., Alaba 44., Robben 55.; Giroud 69.

Olympiakos Pirej - Dinamo Zagreb 2:1 (0:1)

Pardo 65., 90.; Hodžić 21.

Lestvica:

1. Bayern München 4 3 0 1 13:3 9
2. Olympiakos Pirej 4 3 0 1 6:6 9
3. Arsenal 4 1 0 3 6:10 3
4. Dinamo Zagreb 4 1 0 3 3:9 3

 

Skupina G:

Chelsea - Dinamo Kijev 2:1 (1:0)

Dragović 34. ag., Willian 83.; Dragović 78.

Maccabi Tel Aviv - FC Porto 1:3 (0:1)

Zahavi 75. 11m; Tello 19., Andre 49., Layun 72.

Lestvica:

1. Porto 4 3 1 0 9:4 10
2. Chelsea 4 2 1 1 7:3 7
3. Dinamo Kijev 4 1 2 1 5:5 5
4. Maccabi Tel Aviv 4 0 0 4 1:11 0

 

Skupina H:

Gent - Valencia 1:0 (0:0)

Kums 49. 11-m

Olympique Lyon - Zenit St. Peterburg 0:2 (0:1)

Džjuba 25., 58.

Lestvica:

1. Zenit St. Peterburg 4 4 0 0 10:4 12
2. Valencia 4 2 0 2 5:5 6
3. Gent 4 1 1 2 4:5 4
4. Olympique Lyon 4 0 1 3 2:7 1