Liga prvakov potrdila težave iz domače lige

Maribor bi moral igrati v slovenski ligi tako, kot je odigral Liverpool proti Mariboru v LP. Čas je, da se vsaj doma nekaj spremeni. 

Objavljeno
18. oktober 2017 02.31
Suad Fileković
Suad Fileković
Videli smo Liverpoolovo učno uro hitrosti, podajanja, preigravanja, taktike … Maribor je naredil preveč napak na vseh področjih. Že s tem, da je hotel na enak način konkurirati Liverpoolu, ki je za dve svetlobni leti močnejši in hitrejši. Nogometaši Liverpoola so dobili devet od desetih dvobojev, kar je realni pokazatelj moči med angleškim in slovenskim nogometom.

Vsak gol je bil posledica neke napake, toda če imaš rep in glavo te ne smejo zmesti niti trije prejeti goli. Če ne drugega, lahko vsaj igraš. Kot je Liverpool igral v Ljudskem vrtu, bi moral Maribor v slovenskem prvenstvu, saj bi potem imel Maribor neko prepoznavnost tudi v ligi prvakov. Toda ker se Maribor muči v slovenski ligi, je jasno, da ne more biti drugače niti na višji ravni. Težave so s pomanjkanjem hitrosti, pri oddaji žoge in še bolj pri sprejemu. Pogrešal sem tudi nogometno inteligenco, zato je škoda, da je na klopi sedel Dare Vršič, ki bi lahko povezal vsaj kakšen napad.

Tekmo sem si ogledal s Stipejem Balajićem in Daliborjem Filipovićem. Ne vem, kako je bilo vse videti po televiziji, toda v živo je bilo brutalno. Tudi moja gosta, ki sta zdaj trenerja, sta navdušena nad Liverpoolom. Vsi gostujoči nogometaši so bili v igri, vse so počeli enostavno.

Mariborčani zdaj ne smejo razmišljati o gostovanju na Anfieldu, ampak kako odigrati naslednjo tekmo v domačem prvenstvu. Težko se bo sestaviti psihično in fizično. Ponavljam – Maribor bi moral igrati v slovenski ligi enako, kot je odigral Liverpool proti Mariboru v ligi prvakov. Čas bi bil, da se vsaj doma nekaj spremeni.