Litijani upajo na senzacijo

Slovenski prvak Litija bo danes začel z nastopi na domačem kvalifikacijskem turnirju lige prvakov v dvoranskem nogometu.

Objavljeno
20. november 2013 03.31
Gorazd Nejedly, šport
Gorazd Nejedly, šport

Ljubljana – Z današnjo tekmo (20.30) proti srbskemu tekmecu Ekonomcu bo slovenski prvak v dvoranskem nogometu začel lov za senzacijo – uvrstitev na finalni turnir najboljše četverice prihodnje leto, na katerega se bodo uvrstili zmagovalci štirih kvalifikacijskih turnirjev.

Napredovanje Litije bi pomenilo prvovrstno presenečenje, saj je izrazit favorit za zmago v skupini in tudi za končni evropski naslov moskovski Dinamo, ki je lansko leto in letos v finalu ostal brez prestižne klubske lovorike. Moskovsko moštvo se je pred sezono še okrepilo z brazilskimi virtuozi.

»Če bomo v sobotni dvoboj z Dinamom prišli s šestimi točkami, potem se lahko zgodi tudi čudež. Igra se le ena tekma,« je načrt Litijanov odkril kapetan Igor Osredkar.

Toda že prva ovira ne bo lahka, Ekonomac se je ambiciozno podal v sezono in Litiji »ukradel« tudi enega od najboljših nogometašev »futsala« v Sloveniji Alena Fetića. V pripravljalnem obdobju je med drugim Litijane premagal kar z 11:0. Tretji nasprotnik in četrti udeleženec litijskega kvalifikacijskega turnirja je slovaški prvak Slov-Matic.

Spored turnirja, danes: Dinamo – Slov-Matic (18), Litija – Ekonomac (20.30); jutri: Ekonomac – Dinamo (18), Litija – Slov-Matic (20.30); sobota: Slov-Matic – Ekonomac (18), Litija – Dinamo (20.30).