Liverpool po enajstmetrovkah premagal Manchester City (VIDEO)

Liverpool je v drugem kolu mednarodnega prijateljskega turnirja premagal Manchester City s 3:2.

Objavljeno
31. julij 2014 09.40
SOC-FOC-SPO-INTERNATIONAL-CHAMPIONS-CUP-2014---MANCHESTER-CITY-V
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

New York - Nogometaši Liverpoola so v drugem kolu mednarodnega prijateljskega turnirja po enajstmetrovkah premagali angleškega prvaka Manchester City s 3:2.

Tekma je potekala na newyorškem štadionu Yankeejev, kjer se je zbralo 49.653 gledalcev. Manchester City je povedel v 53. minuti, ko je Stevan Jovetić izkoristil slabo posredovanje Stevena Gerrarda in je iz bližine žogo poslal v mrežo.

Liverpool je izenačil po šestih minutah nadaljevanja, strelec je bil Jordan Henderson. Po golu so pobudo znova prevzeli angleški prvaki in v 64. minuti zadeli okvir vrat prek Bruna Zuculinija, štiri minute kasneje pa je Jovetić dosegel svoj drugi gol na tekmi. Liverpoolčani so izenačili v 86. minuti, Raheem Sterling je unovčil podajo Hendersona in poskrbel za enajstmetrovke.

Pri strelih z bele točke so bili boljši Liverpoolčani, ki so zadeli trikrat, medtem ko so bili pri Cityju uspešni le enkrat (v zgornjem videu). Za rdeče so zadeli Emre Can, Jordan Henderson in Lucas Leiva, svoje pa je dodal tudi vratar Simon Mignolet, ki je ustavil strela Yaye Toureja in Jesusa Navasa, premagal pa ga je le Kelechi Iheanacho.

Liverpool je po drugem kolu skupine B na prvem mestu s 5 točkami, City je drugi s štirimi. Zmagovalec te skupine se bo pomeril z najboljšim iz skupine A, v kateri so Manchester United (5 točk), Roma (3), Inter (3) in Real (1).

 

International Champions Cup, drugo kolo skupine B

Liverpool - Manchester City 3:2 (0:0) *po enajstmetrovkah

(Henderson 59., Sterling 85.; Jovetić 53., 68.)

 

Lestvica

1. Liverpool 2 2 0 3:2 5 točk

2. Manchester City 2 1 1 7:3 4

3. Olympiakos 2 1 1 3:1 3

4. AC Milan 2 0 1 1 1:8 0