Frank Lampard po zakonu bivšega ukanil Chelsea

Arsenal in Tottenham sta v 35. krogu angleškega nogometnega prvenstva dosegla pomembni zmnagi v bitkiu za uvrstitev v ligo prvakov.
Fotografija: Richarlison si je zaslužil čestitko trenerja Franka Lamparda za gol, ki je Everton ohranil v boju za obstanek. FOTO: Jason Cairnduff/Reuters
Odpri galerijo
Richarlison si je zaslužil čestitko trenerja Franka Lamparda za gol, ki je Everton ohranil v boju za obstanek. FOTO: Jason Cairnduff/Reuters

Nogometaši Evertona so v 35. krogu angleške lige doma presenetili Chelsea in z golom Richarlisona v prvi minuti drugega polčasa zmagali z 1:0. S tremi osvojenimi točkami so sicer ostali v coni izpada, še naprej so na 18. mestu, a za 17., ki zagotavlja obstanek, ob tekmi manj zaostajajo le še dve točki.

Za Chelsea, ki je bil v prvem delu v podrejenem položaju, v drugem polčasu pa zapravil nekaj lepih priložnosti, Mason Mount je med drugim v enem poskusu zadel obe vratnici, poraz, šesti v prvenstvu, zaenkrat ni usoden. Če pa bodo Londončani v zadnjih štirih krogih nadaljevali s spodrsljaji, pa še lahko ostanejo brez lige prvakov.

Arsenal se mu je štiri kroge pred koncem z zmago nad West Hamom z 2:1 približal na tri, Totteham pa z zmago s 3:1 nad Leicesterom na pet točk zaostanka. V londonskem derbiju je West Ham prvi dosegel gol. Rob Holding je bil strelec v 38. minuti. Še pred odhodom na odmor je izenačil Jared Bowen, odločilni zadetek pa je v 54. minuti dosegel Gabriel Magalhaes.

Tottenham je premagal Leicester, ki je zaradi nastopa v polfinalu konferenčne lige spočil kar osem igralcev. Domače je v vodstvo v 22. minuti z glavo popeljal Harry Kane, v drugem delu je dva gola dosegel Heung-min Son, obakrat mu je asistiral Dejan Kuluševski, poraz pa je v sodnikovem dodatku le ublažil Kelechi Iheanacho.

Liverpool je v gosteh z 1:0 premagal Newcastle in se s 13. zmago na zadnjih 14 tekmah. Trener gostov Jürgen Klopp se je pritoževal nad zgodnjim začetkom tekme, saj naj bi imeli njegovi varovanci premalo časa, da bi si povrnili moči po sredini tekmi lige prvakov proti Villarrealu. Zaradi tega je precej premešal ekipo, na klopi je za razliko tekmo proti Špancem pustil kar pet nogometašev. A spet se je izkazalo, da imajo Liverpoolčani široko klop, saj so bili večji del tekme boljši tekmec.

Edini gol je v 19. minuti po podaji Dioga Jote dosegel Naby Keita, po mnenju domačih po spornem dogodku. Menili so, da je James Milner pred tem storil prekršek. Sodniška piščalka je ostala nema, opozorila ni bilo niti iz sobe za VAR, tako da je gol obveljal. Tudi v nadaljevanju so bili Kloppovi varovanci nevarnejši, najlepši priložnosti sta zapravila Jota in Sadio Mané, domači pa so sicer dosegli gol, ki pa so ga sodniki zaradi nedovoljenega položaja upravičeno razveljavili. Liverpool ima letos še vedno možnost, da osvoji vse štiri lovorike: prvenstvo, domači pokal, ligaški pokal in ligo prvakov.

Leedsov vratar Illan Meslier je moral štirikrat pobrati žogo iz svoje mreže. FOTO: Oli Scarff/AFP
Leedsov vratar Illan Meslier je moral štirikrat pobrati žogo iz svoje mreže. FOTO: Oli Scarff/AFP

Guardiola čuva vodstvo

Manchester City je bil prav tako v gosteh s 4:0 boljši od Leedsa, s tem pa zadržal točko prednosti pred Liverpoolčani. Tudi Pep Guardiola je odpočil nekatere igralce, tudi Belgijca Kevina De Bruyna, a njegova ekipa je vseeno zanesljivo zmagala v Leedsu. Prvo priložnost so sicer imeli domači, ker je niso izkoristili, je v 13. minuti sledila kazen, ko je prosti strel izvedel Phil Foden, Rodri pa je z glavo premagal domačega vratarja; 1:0 je bil izid polčasa, v drugem delu pa so nato mrežo domačih napolnili Nathan Aké, Gabriel Jesus in Fernandinho.

V tem krogu se je dokončno od lige poslovil Norwich, ki je z 0:2 izgubil na gostovanju pri Aston Villi, povsem blizu izpada pa je tudi Watford, ki je moral priznati premoč neposrednemu tekmecu Burnleyu, izid je bil 1:2. Watford do konca lahko rešijo le same zmage in še izboljšanje razlike med danimi in prejetimi goli.

Na štadionu St James' Park v Newcastlu je Naby Keita ukanil Slovaka v domačih vratih Martina Dubravko za Liverpoolov začasni skok na vrh angleškega nogometnega prvenstva. FOTO: Scott Heppell/Reuters
Na štadionu St James' Park v Newcastlu je Naby Keita ukanil Slovaka v domačih vratih Martina Dubravko za Liverpoolov začasni skok na vrh angleškega nogometnega prvenstva. FOTO: Scott Heppell/Reuters

Izidi 35. kola:

sobota:

Newcastle : Liverpool 0:1 (0:1)

Aston Villa : Norwich 2:0 (1:0)

Southampton : Crystal Palace 1:2 (1:0)

Watford : Burnley 1:2 (1:0)

Wolverhampton : Brighton 0:3 (0:1)

Leeds : Manchester City 0:4 (0:1)

nedelja:

 Everton : Chelsea 1:0 (0:0)

 Tottenham : Leicester 3:1 (1:0)

West Ham : Arsenal 1:2 (1:1)

ponedeljek:

21.00 Manchester United - Brentford

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: