Los Angeles petič prvak MLS

Nogometaši Los Angelesa so v finalu ameriške lige MLS premagali New England z 2:1 in petič osvojili naslov prvakov.

Objavljeno
08. december 2014 10.03
SOC-MLS-SPO-2014-MLS-CUP---NEW-ENGLAND-REVOLUTION-V-LOS-ANGELES-
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Los Angeles - Nogometaši Los Angelesa so ponoči osvojili svoj peti naslov ameriške lige MLS, potem ko so po podaljšku premagali New England z 2:1.

Los Angeles je povedel v 52. minuti, ko je Stefan Ishizaki podal z desne strani do Gyasija Zardesa, ta pa je z leve strani dosegel prvi gol na tekmi.

New England je izenačil v 79. minuti. Patrick Mullins je v protinapadu prejel žogo na levi strani in s podajo zaposlil Chrisa Tierneyja, ki se je otresel domačega branilca in žogo poslal v levi spodnji kot.

Moštvi sta bili po rednem delu izenačeni na 1:1, zato je sledil podaljšek. Tega je v 111. minuti odločil najboljši igralec rednega dela prvenstva, 34-letni Irec Robbie Keane, ki je sprejel globinsko podajo Marcela Sarvasa in z leve strani zadel za končnih 2:1.

Donovan se je poslovil s šestim naslovom

Finalna tekma lige je bila zadnja v karieri zvezdnika Los Angelesa Landona Donovana. Izkušeni 34-letni Američan, ki je rekorder po številu golov v ameriški reprezentanci (57) in v ligi MLS (144), se je poslovil na najboljši način, saj je postal prvi nogometaš s šestimi naslovi MLS:

»Malce sem zmeden, če povem po pravici. Veliko se dogaja, nekaj je navdušenja, nekaj je žalosti, nekaj negotovosti. Pa tudi čisti užitek zaradi tega, kar nam je uspelo z ekipo. Čeprav je v nogometu veliko veselja, pa sem po drugi zadovoljen, da mi jutri ne bo več treba vaditi. Dober občutek je, ko se poslavljaš na tak način, z zmago,« je dejal Donovan.

Los Angeles je s petim naslovom postal najuspešnejše moštvo v MLS, D. C. United ima štiri, Houston Dynamo, Sporting Kansas City in San Jose Earthquakes pa po dva naslova.

 

Finale MLS

Los Angeles Galaxy - New England Revolution 2:1 (po podaljšku)

(Zardes 52., Keane 111.; Tierney 79.)