Lov na Guardiolo končan, Inter bo še naprej vodil Stramaccioni

Milanski Inter je s trenerjem Andreo Stramaccionijem podaljšal sodelovanje za naslednje tri sezone.

Objavljeno
30. maj 2012 11.07
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Milano - Čeprav je bogati lastnik Interja Massimo Moratti dolgo časa laskal sedaj že nekdanjemu trenerju Barcelone Pepu Gardiole, pa mu katalonskega stratega ni uspelo zvabiti v Milano, saj se je slednji odločil za enoletni premor.

Moratti se niti ni trudil z iskanjem novega trenerja, saj je bil zadovoljen z delom Andrea Stramaccionija, ki je marca letos nadomestil odstavljenega Claudia Ranierija. 36-letni Stramaccioni je tako včeraj dobil novo triletno pogodbo, cilj pa je eden - vrniti Inter v vrh italijanskega in tudi evropskega nogometa. »Res je, z njim smo podaljšali sodelovanje še za tri sezone,« je novico potrdil Moratti.

Stramaccioni je največji uspeh doživel na klopi mladinskega pogona Interja, saj je z bodočimi upi uspel osvojiti naslov evropskih prvakov. Moratti zahteva popolno osvežitev igralskega kadra nerazzurrov, kar nekaj mladih igralcev naj bi dobili priložnost v članski konkurenci, ozirajo pa se tudi po drugih okrepitvah.

V svoje vrste so tako že zvabili napadalca Genoe Rodriga Palacia, blizu selitve v Milano pa naj bi bil tudi golgater Napolija Ezequiel Lavezzi. Na novinarsko vprašanje, kako daleč so pogajanja o prestopu Lavezzija, je Moratti odvrnil: »S predsednikom Napolija sva se dogovorila, da bova glede tega v stiku, a sva imela do sedaj oba preveč drugega dela. Pogajanja potekajo.«