Löw na čelu elfa do leta 2014

Selektor nemške nogometne reprezentance Joachim Löw je z nemško zvezo podaljšal sodelovanje še za dve leti.

Objavljeno
09. maj 2012 18.10
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Berlin - Nemška nogometna zveza želi na čelu članske reprezentance vsaj do leta 2014 obdržati dosedanjega selektorja Joachima Löwa, tudi če nemško moštvo na bližnjem Euro 2012 ne bo zmagalo.

Löw je sicer na čelu elfa že od julija 2006. Ekipo je na Euru 2008 popeljal v finale, kjer jo je nato premagala Španija, ter do tretjega mesta na SP 2010, kjer so Nemci zaostali le za Španci in Nizozemci. Nemško moštvo je sicer eno od glavnih favoritov za zmago na letošnjem prvenstvu stare celine, ki se začenja 8. junija.

Predsednik nemške zveze Wolfgang Niersbach je prepričan, da 52-letni nogometni strokovnjak in njegov pomočnik Oliver Bierhoff v reprezentanci opravljata odlično delo. »Vsi se strinjamo, da sta Löw in Bierhoff zelo uigran par. Oba delo opravljata zelo dobro, zato ne vidimo razloga, da bi spreminjali zmagovito formulo. Tudi če bomo doživeli razočaranje, verjamem, da smo dovolj močni, da se bomo s tem soočili in ponosno šli dalje,« je povedal predsednik.

Nemčija bo na Euru 2012 igrala v težki skupini B, skupaj s Portugalskom Nizozemsko in Dansko. »Na prvenstvu nas ne vidim kot favorite. Španija je v zadnjih letih vendarle najbolj trdna ekipa, tu je še nekaj drugih moštev, ki so po mojem mnenju sposobna osvojiti prvenstvo. Zmago na Euru je vedno hudičevo težko doseči,« je povedal Löw, ki je pred dnevi objavil okvirni seznam 27 reprezentantov za nastop na prvenstvu.

Seznam reprezentantov:
Vratarji: Manuel Neuer (FC Bayern München), Tim Wiese (SV Werder Bremen), Marc-André ter Stegen (VfL Borussia Mönchengladbach), Ron-Robert Zieler (Hannover 96).

Branilci: Holger Badstuber (FC Bayern München), Jérôme Boateng (FC Bayern München), Benedikt Höwedes (FC Schalke 04), Mats Hummels (Borussia Dortmund), Marcel Schmelzer (Borussia Dortmund), Philipp Lahm (FC Bayern München), Per Mertesacker (Arsenal FC).

Vezisti: Lars Bender (Bayer 04 Leverkusen), Sven Bender (Borussia Dortmund), Toni Kroos (FC Bayern München), Thomas Müller (FC Bayern München), Mesut Özil (Real Madrid CF), Sami Khedira (Real Madrid CF), Marco Reus (VfL Borussia Mönchengladbach), André Schürrle (Bayer 04 Leverkusen), Bastian Schweinsteiger (FC Bayern München), Julian Draxler (FC Schalke 04), Mario Götze (Borussia Dortmund), İlkay Gündoğan (Borussia Dortmund), Lukas Podolski (1. FC Köln).

Napadalci: Cacau (VfB Stuttgart), Miroslav Klose (S.S. Lazio), Mario Gomez (FC Bayern München).