Luka Koper je ujela, kar je hotela

Pokal NZS: v razburljivi prvi polfinalni tekmi (1:0) gol in izključitev Ivice Guberca.

Objavljeno
14. april 2015 23.05
Gorazd Nejedly, šport
Gorazd Nejedly, šport

Koper – Prvo polfinalno bitko za pokal Nogometne zveze Slovenije je dobila Luka Koper. Vojne z Domžalami pač še ne. Zmago z 1:0 je že v 5. minuti priigral Ivica Guberac, ki je po pol ure zaradi drugega rumenega kartona tudi končal tekmo. Številčno močnejši gostje so bili jalovi v lovu za izenačenjem. Povratna tekma bo 22. t. m. v Domžalah.

S starejšimi se zmaguje in igra za izid. To nepisano nogometno pravilo je ob vrnitvi na trenerski stolček upošteval Rodolfo Vanoli, ki je izbral izkušenejšo zasedbo s pri Alenu Ščulacu »zamrznjenim« Jakom Štromajerjem v konici napada. Prekaljeni Italijan je zadel v polno: Štromajer je v 5. minuti po lepi kombinaciji z Amarjem Rahmanovićem stekel sam proti Nejcu Vidmarju in v strelca s kančkom sreče spremenil domačega kapetana Ivico Guberca. S pol metra je ob neodločnem domžalskem branilcu Urošu Korunu žogo porinil v prazno mrežo.

Siloviti koprski začetek je zamrznil Domžalčane, odtalil pa jih je Guberac. Po nizu prekrškov in rumenem kartonu si je koprski kapetan v 30. minuti prislužil še drugi rumeni karton. Odločitev sodnika Andreja Žnidaršiča je bila bržčas napačna in je na razvoj tekme vplivala kot gorivo na iskro. Dvoboj se je ob razjarjenih domačih navijačih razplamtel. Sodnik Žnidaršić je bil v hudi zagati, z bolj ali manj posrečenimi odločitvami je preživel kritično obdobje. Šele popoln umik Koprčanov v totalni »bunker« zaradi vidne izčrpanosti in siloviti napadi Domžalčanov so umirili strasti na igrišču. Za zasuk ali vsaj izenačenje pa so bili gostje premalo natančni in ustvarjalni.

Rodolfo Vanoli, trener Luke Koper: »Zelo sem zadovoljen s tem, da nismo prejeli gola. Škoda je, da je bil izključen Ivica Guberac, ki je zelo pomemben člen v ekipi. Tudi z igralcem manj bi lahko zabili gol, v igro sem poslal še drugega napadalca, ker sem videl, da so Domžalčani slabo postavljeni v obrambi.«

Luka Elsner, trener Domžal: »Krivec za poraz sem jaz. Ker nisem znal izbrati ustrezne enajsterice in motivirati igralcev, da bi bili bolj konkurenčni. Ne razumem, zakaj niso bili dovolj motivirani.«