Manchester City odpustil Mancinija

Angleški prvoligaš Manchester City je končal sodelovanje z glavnim trenerjem Robertom Mancinijem.

Objavljeno
14. maj 2013 01.50
Britain Soccer FA Cup Final
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Manchester - Iz angleškega prvoligaša Manchester Cityja so sporočili, da so končali sodelovanje z glavnim trenerjem Robertom Mancinijem. Izpraznjeno trenersko mesto bo začasno prevzel njegov pomočnik Brian Kidd.

Pri klubu so kot razlog za Italijanov odhod navedli neuspešno tekmovalno sezono, v kateri sinjemodri niso uresničili zastavljenih ciljev, z izjemo uvrstitve v ligo prvakov. City je sezono začel z zmago v t. i. Community Shieldu, nato pa se je v ligi prvakov poslovil že po skupinskem delu, izgubil je finalni dvoboj pokala FA in tudi naslov angleškega prvaka, ki ga je osvojil njegov mestni tekmec United.

»Robertovi dosežki v zadnjih treh letih in pol govorijo sami zase, z njimi si je prislužil spoštovanje in hvaležnost šejka Mansourja (lastnika kluba, op. p.), mene, celotnega odbora, kot tudi vseh navijačev. Držal je svojo obljubo in končal 35-letno trofejno sušo ter v letu 2012 osvojil naslov državnega prvaka. Osebno bi se mu rad zahvalil za njegovo predanost,« je povedal predsednik kluba Khaldoon Al Mubarak.

Mancini je sinjemodre prevzel decembra 2009 in z njimi leta 2011 osvojil pokal FA, še pomembnejši pa je bil njegov uspeh v pretekli sezoni, ko je klub po 44 letih popeljal do naslova angleškega prvaka. Manchester City si je le-tega priboril 13. maja 2012, točno leto kasneje pa se je končala skupna pot s trenerjem Robertom Mancinijem.

Klub bo na preostalih dveh prvenstvenih tekmah in turnerji po Združenih državah Amerike vodil Italijanov pomočnik Brian Kidd, vodilni možje sinjemodrih pa bodo v tem času poskušali najti ustrezno zamenjavo. Otoški mediji največ možnosti pripisujejo trenerju Malage Manuelu Pellegriniju.