ManCity in PSG pod drobnogledom zaradi zapravljanja

Evropska nogometna zveza preiskuje nekatere drage prestope nogometašev in kršitve finančnega fair playa.

Objavljeno
15. april 2014 16.23
Posodobljeno
15. april 2014 16.23
FBL-FRA-PSG-IBRAHIMOVIC
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

London - Evropska nogometna zveza (UEFA) je med prestopnimi roki v zadnjih nekaj szeonah odkrila nove nepravilnosti. Kot poročajo angleški mediji, sta se pod drobnogledom med drugim znašla tudi Manchester City in Paris St. Germain, ki sta si z bogatimi lastniki privoščila marsikateri pregrešno drag nakup.

Omenjena kluba naj bi seznah 2011/12 in 2012/13 kršila pravila finančnega fair playa, ko ne bi smela zapraviti za več kot 45 milijonov evrov izgube. A sta to mejo Manchester City in PSG prekoračila, predvsem s številnimi nakupi novih igralcev.

Če bodo kluboma z arabskim finančnim zaledjem dokazali kršitve, jima v najslabšem primeru grozi tudi odvzem naslova (City je angleško prvenstvo osvojil leta 2012, PSG pa francoskega leta 2013) in izključitev iz evropskih tekmovanj.

Daily Telegraph še piše, da bosta angleški in francoski klub najverjetneje kaznovana s prepovedjo nakupovanja igralcev ali finančno kaznijo.

V primeru PSG naj bi bila sporna pogodba med klubom in turistično organizacijo iz Katarja, s katero so se Parižani znebili 130 milijonov evrov dolga. Uefa City preiskuje zaradi financ v zadnjih dveh letih, ko je napravil kar 180 milijonov evrov izgube.