Maribor prvič pod žarometi

1. SNL: danes v Kidričevem praznična prva tekma 10. kola. 

Objavljeno
22. september 2017 02.06
Gorazd Nejedly
Gorazd Nejedly
Ljubljana – Eden od najlepših in bržčas tudi najboljših vadbenih nogometnih centrov v Sloveniji v Kidričevem si bo drevi nadel še eno zvezdico za odličnost. Uvodna tekma 10. kola 1. SNL (20.20, sodnik Rade Obrenović) bo namreč praznična za NK Aluminij, saj bo prvič igral pod žarometi, prvi gost »štirizvezdničnega« parka pa bo najboljši – Maribor.

Malo nogometno okolje je že davno preraslo svojo majhnost. Pa vendar so žarometi, ki jih je klub pripeljal iz Zavrča, kjer se je nogometna zgodba po bolezni duhovnega vodje Mirana Vuka klavrno končala, še eno veliko poglavje kluba pod taktirko agilnega in ustvarjalnega predsednika Zvonka Jevšovarja. Veliko volje in truda je bilo treba, da so v klubu brez denarne pomoči občine izpeljali projekt osvetljevanja glavnega igrišča, ki je pred meseci komaj dobil pokrito tribuno, toda vadbeni park s tremi naravnimi vadbenimi igrišči, enim velikim z umetno travo in manjšim ter glavnim še ni dobilo celostno podobo.

»Naslednji projekt je postaviti razsvetljavo za vadbena igrišča z naravno travo. V načrtu je, da bi jih postavili že prihodnje leto,« je razkril Jevšovar, ki hkrati skrbi, da so vse nogometne selekcije s člansko vred konkurenčne večjim tekmecem v Sloveniji.

Nabrušeni Aluminij je že v minuli sezoni povzročal veliko težav Mariboru in je bil celo boljši v medsebojnih tekmah (2 zmagi, poraz in neodločen izid), prvi dvoboj v tej sezoni v Ljudskem vrtu pa je z golom Aleksa Pihlerja pripadel vijoličnim. Za slovenske prvake in udeležence lige prvakov se bo prav v Kidričevem začel prvi del priprav za drugo tekmo v LP v skupini E, ki jo bodo Mariborčani igrali v torek v Sevilli. Strokovni štab na čelu s trenerjem Darkom Milaničem je doslej spretno kolobaril med ligaško in evropsko zasedbo ter bo tudi za neugodni Aluminij moral sestaviti ustrezno taktiko ter zasedbo, ki si ne sme privoščiti spodrsljaja, da Olimpija ne bi preveč ušla. Kljub vsemu pa bo težko izbiti iz misli tekmo v Španiji, ki očitno prihaja v neugodnem trenutku. Sevilla je v odlični formi in po sredini minimalni zmagi 5. kola nad Las Palmasom po golu povratnika iz Manchester Cityja Jesusa Navasa na lestvici španskega prvenstva zaostaja le dve točki za vodilno Barcelono.

Mariborčani so v manjših težavah in bijejo bitke s poškodbami. »Vprašljiv je nastop Martina Milca, Marko Šuler zaradi poškodbe gležnja danes ne bo v postavi, še vedno sta daleč od vrnitve Dare Vršič in Denis Šme, Luka Zahović bo šele prihodnji teden lahko začel trenirati dvoboje z igralci,« je odkril zdravstveno stanje v moštvu Milanič in dodal: »Želimo biti razigrani, zadevati in zmagati, da bi se lahko povsem osredotočili na projekt Sevilla.«