Mariborčani zamudili priložnost, da bi že ujeli zeleno-bele

Na vrhu lestvice 1. SNL Ljubljančani, a ne Olimpija. Šest golov Domžalčanov in Mariborčanov, v Murski Soboti brez zmagovalca. Jutri še Celje in Tabor.
Fotografija: Zabil je dva gola, toda prvi strelec lige Mustafa Nukić ni imel razlogov za veselje, saj bo zaradi izključitve izpustil sobotni veliki derbi v Ljudskem vrtu. FOTO: Jure Eržen/Delo
Odpri galerijo
Zabil je dva gola, toda prvi strelec lige Mustafa Nukić ni imel razlogov za veselje, saj bo zaradi izključitve izpustil sobotni veliki derbi v Ljudskem vrtu. FOTO: Jure Eržen/Delo

Pred velikim sobotnim derbijem v Ljudskem vrtu sta ga Olimpija in Maribor dobro lomila. Veliko bolj zeleno-beli, ki so si privoščili neverjeten spodrsljaj in so izgubili proti zadnjim Radomljam, potem ko so še v 82. minuti imeli prednost z 2:1. Maribor je v Domžalah zapravil vodstvo z 2:0 in 3:1, na koncu je iztržil le točko. Spodrsljaja velikih je izkoristil Bravo, ki se je po minimalni zmagi v Kidričevem zavihtel na vrh lestvice, Mura in Koper sta se razšla brez golov. Koprčani se v sredo lahko vrnejo na vrh, saj v zaostali tekmi 4. kola gostijo Domžalčane.

Pošteno sta ga polomila. Marsikateri Olimpijin navijač si je v soboto zvečer privoščil še veliko močnejše in sočnejše besede. Zadnji Radomljani so namreč v razburljivi desetminutni končnici poraz z 1:2 spremenili v zmago s 3:2 in pri tem imeli pomoč obeh Nejcev, zeleno-belega v vratih Vidmarja in glavnega sodnika Kajtazovića.

Nič ni bilo od pričakovane Olimpijine tretje zaporedne zmage, skoka na vrh lestvice in osmega zaporednega poraza Radomelj, toda posledice šokantnega zaključka so še hujše od poraza: v sobotnem velikem derbiju v Ljudskem vrtu bo Olimpija igrala brez najboljših strelcev Mustafe Nukića in Almedina Ziljkića. »Pa kaj vam je. Uničili ste derbi,« se je domači trener Savo Milošević še pred zadnjim sodnikovim žvižgom razburjal in čudil Kajtazovićevim odločitvam »po pravilih službe« brez kančka občutka.



Ni se motil, Nukićev prekršek za drugi rumeni karton v 82. minuti, ki je sprožil potres, je bila čista nesreča ali nerodnost, za katero rutinirani sodnik, kot je Kajtazović, ne bi smel vleči iz žepa kartona. Tudi rumeni karton za Ziljkića v sodniškem dodatku je bolj ali manj spadal v kategorijo slabe sodnikove presoje ali res slabega večera, v katerega je šel povsem nezbran in nepripravljen.

Kako oslabljena bo v derbiju Olimpija, razkriva strelska statistika: od Olimpijinih 17 golov v dosedanjem delu prvenstva sta jih Mustafa in Almedin zabila 11.

Savo Milošević ni bil najboljše volje. FOTO: Jure Eržen/Delo
Savo Milošević ni bil najboljše volje. FOTO: Jure Eržen/Delo

 

Zeleno-beli iz napake v napako


Hkrati drži, da prvega gola, ki ga je Nukić dosegel z bele točke, ne bi smelo biti, saj je Kajtazović zmotno ocenil stik gostujočega branilca Zvonimirja Blaića in strelca, ki je padel kot pokošen, čeprav je on stopil na branilčevo stopalo. Tudi Olimpija je s predstavo izzivala nesrečo, čeprav je Nukić tik pred odhodom na premor po znova lepi podaji Aldairja Baldeja atraktivno dosegel že šesti ligaški gol.

Murin napadalec Nardin Mulahusejnović ni bil kos nekdanjim soigralcem. FOTO: Medeispeed.
Murin napadalec Nardin Mulahusejnović ni bil kos nekdanjim soigralcem. FOTO: Medeispeed.


Po sodniškem Nejcu je v srhljivi končnici stvari v svoje roke vzel še vratarski Nejc. Radomljanom je v 83. minuti z nespretnim posredovanjem pri izbijanju žoge podaril izenačenje. Tudi pri prvem gostujočem golu je bil asistent domači fant, Michael Pavlović. Žogo je po prej izgubljeni žogi Erica Boakyeja nerodno izbijal, pravzaprav jo je »nacentriral« za gol nekdanjega Olimpijinega upa Oliverja Kregarja. Darilo je spremenil v svoj prvi gol v 1. SNL. Pavlović je imel prste vmes tudi pri tretjem golu Radomljanov. Spet je slabo izbijal žogo, ki jo je v nadaljevanju v mrežo mimo nemočnega Vidmarja z roba kazenskega prostora poslal Ivan Šarić. In tudi po tem golu je na svoj račun prišel Kajtazović. Celotno gostujočo klop je kar izstrelilo, stekli so se veselit gola z moštvom, davek čustvenega in zgodovinskega dogodka za Radomljane pa je plačal trener Rok Hanžič. Kajtazović mu je pokazal rdeči karton.

Radovanu Karanoviću se je v Domžalah nasmihala še druga zmaga na mariborskem trenerskem stolčku. FOTO: Mediaspeed
Radovanu Karanoviću se je v Domžalah nasmihala še druga zmaga na mariborskem trenerskem stolčku. FOTO: Mediaspeed

 

V Domžalah Maribor zapravil 2:0 in 3:1

Domžalski posladek ni prinesel zmagovalca, nekaj več razočaranja pa je bilo v gostujoči zasedbi, ki je zapravila vodstvi z 2:0 in 3:1. Sodnik Roberto Ponis je dopustil odprto igro in se večkrat zmotil. Tudi ob podpori VAR ni bilo vse »čisto«, razplet pa je kar pravičen. Pri prvem in tretjem mariborskem golu bi lahko Ponis »potegnil« za Domžalčane, toda tudi Senijad Ibričić ne bi smel dočakati konca tekme na igrišču. Za udarec s komolcem proti najboljšemu Mariborčanu Blažu Vrhovcu – razpoložen je bil tudi Nino Žugelj – si je zaslužil najmanj rumeni karton (bil bi drugi) ali kar izključitev. K domžalski vrnitvi v igro je deloma pomagal tudi mariborski vršilec dolžnosti trenerja Radovan Karanović.
Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: