Maribor zaslužil 13,7 milijona evrov

Pri evropski nogometni zvezi so objavili seznam zaslužkov vseh udeležencev lige prvakov v minuli sezoni.

Objavljeno
17. oktober 2015 14.16
LIGA PRVAKOV
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Ljubljana - Slovenski predstavnik v lanski sezoni lige prvakov Maribor je na podlagi uvrstitve v najelitnejše klubsko tekmovanje in rezultatov v njem zaslužil kar 13.775,000 evrov, so v svojem seznamu razkrili pri Evropski nogometni zvezi. Z naskokom največ je zaslužil viceprvak Juventus, ki je zaslužil vrtoglavih 89,1 milijona evrov.

Mariborčani so že z uvrstitvijo v playoff kvalifikacij zaslužili 2,1 milijona evrov, preboj v skupinski del lige prvakov jim je prinesel nadaljnjih 8,6 milijona evrov. Na račun treh osvojenih točk je na mariborski račun kapnilo 1,5 milijona evrov, še nekoliko več - 1.575.000 evrov - pa so Mariborčani zaslužili z naslova trženjskih pravic.

Juventus krepko prekosil Barcelono

V lanskem skladu se je skupno sicer zbralo 988 milijonov evrov, oziroma 36 milijonov več kot leto poprej. Juventus si je največji kos pogače odrezal zavoljo trženjskih pravic v Italiji, saj mu je v tem pogledu pripadlo kar 58.2 milijona evrov. Razlog je v tem, da je ob Juventusu od italijanskih ekip v ligi prvakov nastopila le še Roma, ki je, mimogrede, zaslužila 45,9 milijona evrov. Po zaslužkih se je na drugo mesto uvrstila evropska prvakinja Barcelona, svoje bogastvo je povečala za 61 milijonov evrov.

Zaslužek zmagovalke evropske lige Seville je v primerjavi z zneski v ligi prvakov precej skromnejši. Andaluzijci so z evropskim udejstvovanjem lani zaslužili skupno 19,1 milijona evrov.