Mariborčani brez četverice po napredovanje

Mariborski nogometaši so danes odpotovali v Astano, kjer jih v sredo čaka povratna tekma 2. kola kvalifikacij lige prvakov.

Objavljeno
20. julij 2015 14.54
tre*NOGOMET
M. Ž., Delo.si, STA
M. Ž., Delo.si, STA

Maribor - Nogometaši Maribora so danes opoldne poleteli proti kazahstanski Astani, kjer bodo v sredo igrali povratno tekmo drugega kola kvalifikacij lige prvakov.

Mariborčani so si na domači tekmi priigrali gol prednosti (1:0), povratno pa bodo igrali na umetni travi štadiona Astana Arena, ki sprejme 30.000 navijačev.

Mariborski trener Ante Šimundža je na gostujočo tekmo vzel 22 nogometašev, to so Jasmin Handanović, Matko Obradović, Aljaž Cotman, Marko Šuler, Aleksander Rajčević, Abel Gigli, Damjan Vuklišević, Mitja Viler, Erik Janža, Petar Stojanović, Marwan Kabha, Aleš Mertelj, Željko Filipović, Amir Dervišević, Agim Ibraimi, Dare Vršič, Damjan Bohar, Sintayechu Sallalich, Dino Hotić, Marcos Tavares, Luka Zahović in Jean-Philippe Mendy.

Med potniki ni Daliborja Volaša in Aleša Mejača, ki sta bila premeščena v B ekipo, kot tudi ne Arghusa in Welleja Ndiayeja, ki še vadita po posebnem programu in nista nared za nastop.

Mariborčani bodo štadion Astana Arena preizkusili jutri ob 19. uri po lokalnem času, tekma pa bo v sredo ob 20. uri oziroma ob 16. uri po slovenskem času.

Šimundža je izbral ekipo, ki je sposobna doseči dober rezultat

Trener Maribora Ante Šimundža je o svoji izbiri igralcev povedal: »Zadeve so popolnoma jasne, želim disciplino, red, potem nimam težav. Kdor hoče, je zraven, če si želi in s ponosom nosi dres, tak igralec je vedno dobrodošel. Ekipa, ki je tu, je tista prva, ki je sposobna doseči rezultat. Igralci so prisotni v glavah, so delovni, zavedajo se, kaj prinašajo te tekme. Sprememba kadra je bila potrebna, razlog je, da smo izbrali ekipo, ki zna priti do tega, kar si želimo

Šimundža je spregovoril tudi o prednosti, ki so si jo priigrali na prvi tekmi: »Ta zadetek pomeni določeno prednost, pomeni, da smo v prvem polčasu dveh tekem opravili z odliko, dosegli zmago brez prejetega zadetka. A to ne pomeni, da se gremo v Astano zgolj braniti, gremo skušat zadeti, zavedamo se Evrope, naredili bomo vse, da bomo v dveh tekmah boljša ekipa

Filipović: Dobro smo se pripravili na umetno travo

Mariborski vezist Željko Filipović je pred odhodom dejal, da so se s soigralci dobro pripravili na umetno travo, na kateri bodo morali igrati na sredini tekmi: »V zadnjih dneh smo se pripravljali tudi na umetni travi, za katero vemo, da je specifična. A mislim, da smo tudi ta element dobro pokrili, naša prva naloga v Astani bo ne prejeti zadetka. Sam sicer še nisem v povsem optimalni formi, a vsak dan delam na tem, da dvignem raven priprave na najvišjo možno točko. Na pot gremo s pozitivno energijo, vedno igramo na to, da dosežemo gol, če povedemo, bo zgodba končana. Imamo pozitiven rezultat s prve tekme in prioriteta je, da zadržimo nulo, super bi bilo, če zadenemo, a glavno je, da ne dobimo gola,« je dejal Filipović.

Na sredini tekmi bo v vlogi glavnega sodnika Švicar Adrien Jaccottet.