Mariborčani pod Kalvarijo začeli boj za še boljši jutri

1. SNL: branilci naslova državnega prvaka prvi med prvoligaši začeli priprave. Prva tekma 14. t. m. v Lendavi.

Objavljeno
06. januar 2015 00.19
Trening NK Maribor, 5.1.2015, Maribor
Gorazd Nejedly, šport
Gorazd Nejedly, šport
Maribor – Z rokado Erik Janža v Maribor, Dejan Trajkovski in Matic Črnic pa v Domžale se je razpletel prvi delovni dan slovenskega nogometnega prvaka Maribora v letu 2015. Na uvodnem treningu na umetnem igrišču v Ljudskem vrtu je bilo 27 nogometašev.

Primorski napadalec iz Ankarana in nazadnje član madžarskega prvaka Debrecena Dalibor Volaš je bil novi stari obraz med vijoličastimi, ki bodo danes močnejši še za Prekmurca Janžo. V tej prestopni kombinatoriki so vodilne v SNL Domžale na koncu iztržile veliko. Trajkovski in Črnic sta namreč igralca, ki bi med Domžalčani lahko oživila svoj igralski razvoj, potem ko je v ostri mariborski konkurenci rahlo zastal.

»Lepo se je vrniti v znano okolje, občutki so kar domači. Tudi s spoznavanjem novih soigralcev ne bo težav. Vsi se znamo prilagajati in kmalu bo vse po starem,« je ob začetku nove vijoličaste zgodbe dejal 27-letni Volaš, ki je prišel z visokimi ambicijami in lačen novih izzivov. »Sem še izkušenejši za nova nogometna in življenjska spoznanja. Imam družino, dobil sem sina. Zelo sem motiviran in tekmovalen.«

»Po 24 dneh premora so fantje pokazali profesionalizem, ni razlogov za skrb. Želje in cilji so v tem letu enaki, to sta naslov državnega in pokalnega prvaka, ki sta podlaga za prihodnost. Želim ekipo, ki bo sposobna storiti korak naprej in biti boljša kot včeraj. Rezerv je kar nekaj, predvsem v dojemanju trenažnega procesa in vsega, kar si želiš, da si jutri boljši,« je med drugim razkril želje in načrte za leto 2015 trener Ante Šimundža.

Maribor bo prvi del priprav opravil v doma, drugega v Prekmurju. Zaključni del priprav, 14 dni, bo v Turčiji prihodnji mesec. Prva pripravljalna tekma bo 14. t. m. v Lendavi proti ZTE.