Mariborčani so navdih iskali na el clasicu

Nogometaše Maribora v četrtek v Birminghamu čaka še zadnje dejanje v evropski nogometni ligi.

Objavljeno
13. december 2011 13.54
Posodobljeno
13. december 2011 14.01
Gorazd Nejedly, šport
Gorazd Nejedly, šport
Ljubljana - Zlatko Zahovič in Darko Milanič sta v soboto na clasicu iskala navdih za zadnje dejanje Maribora v evropski ligi, četrtkovo tekmo v Birminghamu. Angleži še upajo na napredovanje, Mariborčani samo še o tem, da prvi nastop v EL nadgradijo še z eno točko ali pa kar tremi.

»Navdiha na Santiagu Bernabeuu ni bilo treba iskati, kot vselej v zadnjih letih je dovolj, da vidiš zgolj Lionela Messija,« je bilo kratko in jedrnato poročilo vijoličnega športnega direktorja o španskem clasicu, ki se privržencu poraženega Reala spet ni izšel po želji. Toda v Evropi najprepoznavnejši slovenski nogometaš, ki je z izletom v Madrid počastil tudi trenerja Milaniča, je že v nedeljo pod Kalvarijo koval načrte za četrtkovo gostovanje na štadionu St. Andrew's.

»Dolga sezona nam vsem že preseda, ampak ko vidim igralce, kako zavzeto trenirajo, se mi zdi, da bomo v četrtek igrali šele prvo tekmo. Zagotavljam, da bomo profesionalci do zadnjega sodnikovega žvižga,« je povedal Zahović.

Milanič in njegovi izbranci že dolgo niso imeli toliko prostih dnevov kot po zadnji ligaški tekmi prejšnjo nedeljo. In ravno dovolj, da se niso polenili, marveč da so se osvežili in si povrnili nekaj moči, da bi si morda priigrali zajetnejšo božičnico. Ne kaže zapraviti težko priigranega ugleda v zadnji tekmi, ki bi lahko bila tudi za Birmingham zgolj revijalna. Angležem bi se računica o napredovanju izšla le v primeru zmage Brage v Bruggeju in seveda poraza Maribora. A hkrati so pri Birminghamu z mislimi tudi v prvenstvu, kjer s sicer tremi tekmami manj krepko zaostajajo za vrhom in si ne smejo več privoščiti spodrsljajev, če želijo kandidirati za vrnitev v premier league.

Medtem ko Dalibor Volaš in drugi igralci odštevajo ure do odhoda na zasluženi dopust, je direktor že močno vpet v prestopno kombinatoriko. »Skrčiti bo treba zasedbo, a tudi v Evropi niso rožnate razmere,« je Zahovič nakazal smer delovanja.