Mariborčani visoko izgubili proti Sturmu

Slovenski prvak Maribor je na tretji pripravljalni tekmi v Gralli izgubil proti Sturmu z 2:5.

Objavljeno
27. junij 2015 22.14
Nogomet Maribor
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Gralla - Nogometaši Maribora so v sklopu priprav na novo tekmovalno sezono gostovali v avstrijski Gralli in pred približno 1800 gledalci izgubili proti Sturmu z 2:5.

Za slovenske prvake je bila to tretja pripravljalna tekma, pred tem je premagala Radgono z 12:0 in izgubila proti Astani z 0:3.

Mariborčani bodo odigrali še tri pripravljalne tekmie 30. junija bo njihov nasprotnik Ružomberok, 1. julija Rad in 7. julija Kuban Krasnodar, vmes pa bodo 5. julija na Bonifiki igrali tekmo superpokala proti Kopru.

 

Domači rezervisti v drugem polčasu nadigrali mariborske

Moštvi sta v prvem polčasu prikazali zelo izenačeno igro. Začetek je bil v znamenju Mariborčanov, pri katerih je že v drugi minuti zapretil Luka Zahović, a je žogo poslal mimo leve vratnice, v osmi minuti je bil neuspešen novinec Marwan Kabha, nato pa je v 16. minuti ponovno poskusil Zahović in z roba kazenskega prostora zadel prečko.

V drugem delu prvega polčasa so pobudo prevzeli Avstrijci in dosegli dva zaporedna gola. Josip Tadić je v 25. minuti prejel globinsko podajo in se sam znašel pred Jasminom Handanovićem, ki ga je uspešno preigral in zadel za 1:0. Isti igralec je v 40. minuti prevzel odgovornost za strel z bele točke in podvojil vodstvo Sturma.

Maribor se je v prvi minuti sodniškega podaljška vrnil v igro, za kar je po podaji Agima Ibraimija poskrbel branilec Marko Šuler.

Trenerja sta v drugem polčasu korenito spremenila svoji enajsterici. Pri Mariboru je vso tekmo igral le Aleš Mertelj, pri Sturmu pa le Michael Madl. Na igrišču so več prikazali domači rezervisti, ki so zadeli trikrat, gostujoči pa le enkrat.

Pri Sturmu sta se v drugem polčasu med strelce vpisala Donis Avdijaj (53. minuta) in Sascha Horvath (60. in 85.), pri Mariboru pa Jean-Philippe Mendy (63.).

Prijateljska tekma

SK Sturm - Maribor 5:2 (2:1)

(Tadić 25., 40./11-m, Avdijaj 53., Horvath 60., 85.; Šuler 46., Mendy 63.)

 

SK Sturm: Esser, Tadić, Madl, Piesinger, Potzmann, Klem, Lovrić, Dobras, Schick, Schmerbock, Schoissengeyr. Menjave: Schutzenauer, Ehrenreich, Schloffer, Potzmann, Spendlhofer, Klarić, Horvath, Avdijaj, Muler, Subašič.

NK Maribor: Handanović, Janža, Šuler, Mertelj, Mejač, Hotić, Ndiaye, Kabha, Ibraimi, Tavares, Zahović. Igrali so še: Obradović, Vršič, Mendy, Volaš, Dervišević, Rajčević, Viler, Vujčić, Pušaver, Vokić.