Maroh o pritisku: V Kölnu je huje

Slovenija bo igrala v Skopju s spremenjeno obrambno vrsto, danes se pridruži še Tim Matavž, ki mu gre v klubu vse bolje.

Objavljeno
12. november 2012 09.52
Jernej Suhadolnik, šport
Jernej Suhadolnik, šport

Brdo pri Kranju – Slovenska reprezentanca naj bi danes popoldne (17) v Domžalah opravila prvega od dveh treningov pred prijateljsko tekmo v Skopju. Na njej bo dal selektor Slaviša Stojanović priložnost nekaterim novim adutom, tudi štoperju Kölna Dominicu Marohu, ki je resda igral že v Tirani.

Dominic, kaj pričakujete od tokratne reprezentančne akcije?

Pričakujem dvoboj moštev s sorazmerno podobnim slogom igre. Kdor bo bolje nadzoroval igro in držal žogo v svojih nogah, bo najbrž uspešnejši. Pomembna bo tudi kakovost igralne površine, saj ste videli, kako je bilo v Tirani.

Tekma z Makedonijo bo tudi priložnost za izboljšanje vtisa po dosedanjem delu kvalifikacij za SP 2014, mar ne?

Nedvomno, izgubili smo preveč točk, pa bi lahko premagali tako Albanijo kot Švico in Norveško. Tudi sam želim izkoristiti priložnost, če mi jo bo selektor ponudil. Tudi mene namreč zanima udarna enajsterica.

Za udarno štopersko navezo vendarle velja par Cesar-Šuler.

Seveda, že dolgo igrata skupaj, tudi na mundialu sta bila zanesljiva. S tem seveda nimam težav. Selektorju želim le pokazati, da lahko računa tudi name. Saj je tudi zanj dobrodošlo, če ima več alternativ.

Drži, da gre na prijateljskih tekmah res za manjšo zbranost?

Kje pa! Reprezentanca nima na voljo toliko tekem kot klubi, zato moraš izkoristiti sleherno priložnost za napredek, uigranost. To velja za reprezentante in stroko. Drži, da bomo imeli na voljo le dva treninga in tekmo, toda že ta teden bomo tlakovali pot za uspešno marčevsko nadaljevanje kvalifikacij za SP 2014. Zato smo osredotočeni na svoje naloge, bolj kot o Makedoniji pa razmišljamo o svoji igri.

Čutite pritisk navijačev in javnosti zaradi slabega začetka?

Saj to je normalno, je del zgodbe, na katero sem navajen iz Kölna. Verjemite, da je tam še huje. Četudi imamo letos mlado moštvo, od nas vsi zahtevajo ekspresno vrnitev v bundesligo. Sam na to gledam tako: ob pritisku še hitreje napreduješ.

Govorite nemško, angleško, francosko, a ne (še) slovensko. Kako se sporazumevate na igrišču?

V Tirani sem na igrišču najbolj sodeloval s Šulijem, Mišom in Radetom. Mislim, da to ni težava, ob tem pa se v Kölnu pospešeno učim tudi slovenščino.

Goli Lazarevića in Matavža