Martial popeljal rdeče vrage v finale pokala FA

Manchester United je v polfinalu pokala FA z 2:1 premagal Everton, dvoboj je v 93. minuti odločil Anthony Martial.

Objavljeno
23. april 2016 22.17
FBL-ENG-FACUP-EVERTON-MAN UTD
M. Ž.
M. Ž.

London - Nogometaši Manchester Uniteda so v prvem polfinalu pokala FA na štadionu Wembley z 2:1 premagali Everton in se prvič po letu 2004 uvrstili v finale tega tekmovanja.

Junak tekme je bil 20-letni francoski napadalec Anthony Martial, ki je bil v 34. minuti podajalec prvi prvem golu svojega moštva, nato pa v 93. minuti s hladnokrvnim zaključkom odločil tekmo.

Rdeči vragi so povedli v 34. minuti. Takrat je Martial preigraval na levi strani in podal na rob šestmetrskega prostora, kamor je pritekel Marouane Fellaini in zadel v bližnji kot. To je bil tudi edini gol v prvem polčasu.

V drugih 45 minutah so pobudo prevzeli igralci Evertona. Ti so si v 57. minuti priigrali enajstmetrovko, potem ko je Timothy Fosu-Mensah v kazenskem prostoru podrl Rossa Barkleyja. Odgovornost za strel je prevzel Romelu Lukaku in sprožil v levo stran, vratar David De Gea pa je uganil njegovo namero in ubranil strel.

Manchester United je bil v 65. minuti prikrajšani za enajstmetrovko, ko je branilec Phil Jagielka z roko ustavil strel Fellainija, sodniki pa so to spregledali.

Everton je to znal izkoristiti in v 75. minuti izenačil. Ekipa iz Liverpoola je akcijo začela na desni strani, od koder je Gerard Deulofeu podal pred gol, tam pa je nespretno posredoval Chris Smalling in žogo poslal v lastno mrežo.

Ko je že kazalo, da bosta ekipi igrali podaljšek, je na sceno znova stopil Anthony Martial. Ta je v 93. minuti izkoristil podajo rezervista Anderja Herrere in s štirinajstih metrov natančno sprožil v desni kot za končnih 2:1.

Manchester United se je tako devetnajstič uvrstil v finale pokala FA in bo lovil svojo dvanajsto zmago, njegov nasprotnik pa bo zmagovalec nedeljskega dvoboja med Crystal Palaceom in Watfordom.

Pokal FA, polfinale

Everton - Manchester United 1:2 (0:1)

(Smalling 75./ag; Fellaini 34., Martial 93.)

Everton: Robles, Baines, Jagielka, Stones, Bešić, Gibson (94./Mirallas), McCarthy, Cleverley, Barkley, Lennon (70./Deulofeu), Lukaku.

Manchester United: De Gea, Fosu-Mensah (62./Valencia), Smalling, Blind, Rojo, Carrick, Lingard, Fellaini (87./Herrera), Rooney, Martial, Rashford.

---------------------------

Nedelja

Crystal Palace - Watford (17)